Būtina paminėti ir tai, kad vienas iš tų brangiai kainuojančių telefonų yra skirtas, visų pirma, specialistams, o ne eiliniams naudotojams, ir kai kurios jo funkcijos pastariesiems gali visiškai nepatikti, rašoma portale „Business Insider“.

Leidinio technologijų apžvalgininkas Antonio Villas-Boas pateikia geriausių šiuo metu rinkoje esančių telefonų dešimtuką.

10. Essential Phone

„Essential Phone“ – išties nuostabus įrenginys, naujausiu „Android 9 Pie“ naujiniu papildytas tuo pačiu metu kaip ir „Google Pixel“ telefonai.

Jo ekranas dengia beveik visą korpusą, kurio užpakalinė dalis – keraminė, o kraštai – iš titano. Šiame modelyje veikia beveik autentiška „Android“ versija ir daug kas šią aplinkybę vertina kaip pranašumą, lygindami su „Samsung“ ir LG telefonuose įdiegtomis modifikuotomis sistemomis.

Apskritai, „Phone“ derėtų pavadinti puikiu pirmuoju „Essential“ kūrėjų bandymu. Jis išsiskiria sparčiomis funkcijomis ir nepriekaištinga optika. Prie užpakalinėje jo pusėje esančių dviejų magnetinių jungčių galima prijungti išorinius įtaisus, pavyzdžiui, 360 laipsnių apžvalgos kampo kamerą ir belaidį įkroviklį.

9. Apple iPhone 8

„iPhone 8“ ypač žavi dailiu iš stiklo ir metalo pagamintu korpusu, aukščiausios kokybės kamera ir patikimu veikimu. Šis modelis – pirmas sėkmingas „Apple“ mėginimas viename įrenginyje suderinti belaidžio ir sparčiojo įkrovimo funkcijas. „Android“ telefonų savininkai tokią galimybę turėjo jau ilgai, tačiau ji nebuvo numatyta nė viename ankstesniame „iPhone“ modelyje.

8. Google Pixel 2

„Pixel 2“ – gal ir ne pats dailiausiais rinkoje siūlomas „Android“ telefonas, tačiau pranašumo jam teikia vienas slaptas ir galingas ginklas – jame visada veikia naujausia ir gryniausia operacinės sistemos versija. Kadangi sistema nė kiek nepakoreguota, ji veikia geriau nei bet kuri kitų telefonų gamintojų diegiama modifikuota „Android“ versija.

Dėl „Pixel 2“ veikiančios „Android“ grynumo naujinius į telefoną pavyks įdiegti, vos „Google“ juos išleis. Su bet kuriuo „Android“ telefonu to padaryti tikrai nepavyks. Tačiau tai svarbu, be to, kas gi nenorėtų būti tikras, kad visada naudoja pačią naujausią sistemos versiją.

Iš kitų „Android“ įrenginių „Pixel 2“ taip pat išsiskiria ypač puikia kamera, nepriekaištingu veikimu ir stebėtinai ilgai neišsenkančiu akumuliatoriumi. Kitaip nei jo pirmtakas, „Pixel 2“ yra atsparus vandeniui. Galų gale, jį tikrai verta apibūdinti, kaip išmanesnį, nors ir ne gražesnį „Galaxy“ telefoną.
Google Pixel 2 (kairėje) ir Google Pixel 2 XL

7. Samsung Galaxy S9

Susidaro įspūdis, kad vargu ar būtų galima paminėti funkciją, kurios neturi „Galaxy S9“. Jis išsiskiria naujausiomis specifikacijomis, tobuliausiu ekranu, viena iš geriausių išmaniuosiuose telefonuose montuojamų kamerų, dailia konstrukcija, teikia belaidžio įkrovimo galimybę, yra atsparus vandeniui ir siūlo dar keletą funkcijų, dėl kurių jį įsigijus tikrai neteks gailėtis.

Tikriausiai, kyla klausimas, kodėl šis technologinis šedevras nesipuikuoja sąrašo viršuje? Priežastis ta, kad kituose išmaniuosiuose telefonuose, kaip ir didesnių matmenų „Galaxy S9 Plus“, sumontuotos dviejų objektyvų kameros, be to, ne visiems gali patikti „Samsung“ pakoreguota „Android“ versija.

6. Apple iPhone X

„iPhone X“ pasirodymas, be jokios abejonės, ženklina didžiausią „Apple“ šių metų šuolį dizaino ir funkcijų srityje. Vis dėlto šis telefonas turi ir trūkumų, kuriuos vardyti reikėtų pradėti nuo kosminės tūkstantį siekiančios kainos. Abejonių kelia ir veido atpažinimo sistemos „Face ID“, skirtos telefonui atrakinti, veikimas, taip pat sprendimas atsisakyti užpakalinėje ankstesnių modelių pusėje esančio piršto atspaudo skaitytuvo. Taigi, tai tiesiog tipinis „iPhone“, gundantis fantastišku dizainu, tačiau nesiūlantis beveik nieko daugiau nei pigesnis „iPhone 8 Plus“.

Palyginti aukšta vieta pažangiausių telefonų sąraše jam tenka dėl operacinės sistemos „iOS“ ir sklandžios integracijos į „Apple“ sistemą, taip pat dizaino, ekrano ir kameros.
iPhone X

5. Google Pixel 2 XL

„Pixel 2 XL“ funkcijos ir komponentai iš esmės nesiskiria nuo tų, dėl kurių vertinamas „Pixel 2“, bet jis yra didesnis, jo ekranas platesnis, o išvaizda – dailesnė. Nors „Pixel 2 XL“ vis dėlto nėra geriausiai atrodantis „Android“ telefonas, tačiau siauros kraštinės suteikia rafinuotumo, todėl jis atrodo geriau nei mažesnysis brolis dvynys arba pernykštis modelis.

Nevalia pamiršti, kad telefone veikia nemodifikuota „Android“ versija. Iš pat pradžių naudotojai ir apžvalgininkai minėjo keletą problemų, išryškėjusių naudojant „Pixel 2 XL“. Dažniausiai priekaištų sulaukdavo ekranas, kuriame rodomų vaizdų spalvos neva nebuvo tokios ryškios kaip kitų pažangiausių „Android“ telefonų ekranuose. Netrukus „Google“ išleido naujinį, kurį įdiegus spalvos tapo pastebimai ryškesnės.
Google Pixel 2 XL

4. Apple iPhone 8 Plus

„iPhone 8 Plus“ iš esmės niekuo nesiskiria nuo „iPhone X“. Jame taip pat sumontuota dviejų objektyvų kamera, o funkcijos mažai tenusileidžia naujojo modelio veikimui. Minint skirtumus reikėtų pasakyti, kad „iPhone 8 Plus“ yra be „Face ID“ sistemos ir neturi OLED ekrano, tačiau tai tikrai nėra priežastys šitaip užkelti „iPhone X“ kainą. Tarkim, „Android“ įrenginių atveju OLED ekrano jokia naujove tikrai nepavadinsi, tačiau keturženklių skaičių jų kaina niekada nesiekdavo.

„iPhone 8 Plus“ yra su pirštų atspaudų skaitytuvu. Tai „iPhone X“ veikiančią „Face ID“ atitinkanti priemonė. Jį įsigiję, aišku, negalėsite naudoti tik „Face ID“ palaikomos funkcijos „Animoji“, bet vargu ar tai gali būti priežastis nesirinkti „iPhone 8 Plus“.
iPhone 8 Plus

3. Samsung Galaxy Note 9

„Galaxy Note 9“ yra tobuliausias „Samsung“ kada nors išleistas „Android“ telefonas. Neabejotinais jo pranašumais reikėtų laikyti didelį 6,4 colio ekraną, idealų specifikacijų derinį, pažangias funkcijas ir daugiaprocesį režimą. Norėdami nepamiršti staiga į galvą šaunančių vertingų idėjų, jas visada galite užsirašyti naudodami rašiklį „S Pen“. Svarbu ir tai, kad naudojant „Galaxy Note 9“ pavyks atlikti daugelį užduočių, su kuriomis paprastai susidorojama prie kompiuterio.

Tiesa, šio modelio kaina siekia tūkstantį, be to, jį rinktis, matyt, reikėtų rekomenduoti entuziastams ir tiems, kuriems tenka atlikti specifines užduotis, o ne eiliniams naudotojams. Vis dėlto jei „Galaxy Note 9“ tektų lyginti su kitu tūkstantį kainuojančiu išmaniuoju telefonu – „iPhone X“, būtų galima drąsiai pasakyti, kad pastarasis jam nusileidžia.
Samsung Galaxy Note 9

2. Samsung Galaxy S9 Plus

„Galaxy S9 Plus“ būtų galima pavadinti ne tik didesne, bet ir šiek tiek patobulinta „Galaxy S9“ versija. Nauja tai, kad vienas iš „Galaxy S9 Plus“ dviejų objektyvų kameros objektyvų yra 2 kartus optiškai priartinantis. „Plus“ modelis turi daugiau laisvosios prieigos atminties (RAM), todėl pasižymi geresniu ir spartesniu veikimu.

1. OnePlus 6

Norėdami įkrauti „OnePlus 6“, jį visada turėsite prijungti laidu. Šis telefonas nėra atsparus vandeniui, neišsiskiria ir ryškiaspalviu ekranu arba tobuliausia kamera, tačiau dėl vieno dalyko jis nenuginčijamai pranašesnis už visus kitus. Tai – kaina. Geresnio kainos ir kokybės santykio bent kol kas tikrai nerastumėte.

Iš visų kitų „Android“ pagrindu veikiančių telefonų jis išsiskiria ypač sparčiu veikimu, be to, yra labai dailus. Jo kamera užfiksuoti vaizdai atrodys nepriekaištingai, o prijungus unikalų įkroviklį („Dash Charger“) pavyks kaip niekad greitai įkrauti akumuliatorių.

„OnePlus 6“ įdiegta specialiai sukonfigūruota „Android“ versija – „Oxygen OS“, ir tiems, kurie neigiamai žiūri į programinės įrangos modifikacijas „Samsung“, HTC arba LG telefonuose, tai gali nepatikti.
OnePlus 6
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (152)