Šie du šiuolaikinių technologijų monstrai nenustoja stebinti ir džiuginti, kiekvienas jų turi savo ištikimų gerbėjų ratą.

Vienas jų yra topinis išmanusis telefonas „Android“ bazėje, kitas – ne mažiau vertas dėmesio su nepakartojama „iOS“ operacine sistema.

Ne taip seniai pasirodė naujas Samsungo kūrinys – „Samsung Galaxy S7“, o prieš metus pasaulį išvydo „Apple iPhone 6s“. Kurį pasirinkti?

Dizainas

Apple“ lieka ištikimas savo jau seniai sukurtam dizainui, tad labai daug naujo ši kompanija savo „iPhone 6s „modelyje neparodė. Kurdamas naujus įrenginius – išmanuosius telefonus arba nešiojamus kompiuterius – „Apple“ palieka buvusį dizainą, nežymiai jį patobulindamas, kad pripratusiam prie vieno vartotojui nereikėtų pratintis prie naujovės.

„Samsung Galaxy S7“ atrodo geriau, negu prieš jį buvęs „Galaxy S6“, kuris ir taip jau stipriai skyrėsi nuo „Galaxy S5“. Paskutinis buvo panašus į pigų išmanųjį, kuris kainuoja begėdiškai daug.

Po „Samsung Galaxy S6“ pasirodymo auditorija suprato už ką moka. Aliuminio korpusas su dengtomis apsauginiu stiklu panelėmis, gražūs apvalūs kontūrai ir daili lygi nugarėlė.

Verta pastebėti, kad abu šie telefonai dizaino klausimu verti dėmesio- abu metaliniai ir gana dideli.

Atmintis ir operacinė sistema

Iš šių dviejų tikrai vertų dėmesio telefonų palyginimo matyt, kad „Apple Iphone 6s“ 4,7 colio, 750 x 1334 pikselių raiškos ekranas, tikrai nusileidžia „Samsung Galaxy S7“ 5,1 colio ir 1440 x 2560 pikselių raiškos ekranui.

Šį kartą vietoje įprasto 1 GB operacinės atminties „Apple“ savo „Iphone 6s“ suteikė net 2 GB, o „Android“, nesismulkino ir nors jau seniai turėjo iki 3 GB operacinės atminties, šiam „Galaxy S7“ modeliui įdiegė 4 GB. Bet tai nėra vien pliusas, daugiau RAM – vadinasi greičiau senka baterija ir dažniau reikia krauti telefoną.

„Antutu“ atliko operacinių sistemų palyginimą ir pateikė diagramas, iš kurių matyt, kad net su pažangiausia ir patikimiausia pasaulyje operacine sistema iš „Apple“ „iPhone“ smarkiai nusileidžia naujam „Samsung Galaxy S7“, kuris pretenduoja vadintis pajėgiausiu ne tik „Android“, bet ir „iOS“ sistemą turinčių prietaisų grupėje.

Kamera

„Galaxy S7“ gavo mažiau megapikselių nei prieš jį buvęs
S6: vietoje buvusių 16 MP liko tik 12 MP. Bet „Samsung“
tvirtina, kad kamera gavo „padvigubintus“ megapikselius, tad
faktiškai nuotrauka būna ne 12 MP, o 24 MP. Nauja technologija
lėmė, kad „Samsung Galaxy S7“ kamera vaizdą fokusuoja daug
greičiau nei „Galaxy S6“.

„Iphone 6s“ kamera taip pat turi 12 MP, bet yra be
„padvigubintų“ megapikselių bei neturi optinio vaizdo
stabilizavimo sistemos – tik skaitmeninę.

Dar „Galaxy S6“ gerokai aplenkė „Iphone 6s“ dėl kameros
šviesos pralaidumo: nuotraukos, padarytos su „Samsung“ telefonu
išeina ryškesnės ir detalesnės. „Samsung Galaxy S7“ gauna dar
daugiau šviesos – net 56 proc. daugiau už S6.

„Apple“ taip pat įdiegė naujovių savo kamerai, prodėjo jai
„Live Photo" funkciją, kuri leidžia daryti „gyvas“ 1,5
sekundes trunkančias nuotraukas.