Noriu pasidalinti savo nuomone apie geriausius praėjusių metų telefonus.

Geriausias biudžetinės klasės telefonas – „Xiaomi Mi A2 Lite“

Kai prieš daugiau nei metus „Xiaomi“ pristatė pirmąjį šios serijos išmanųjį telefoną – jis sulaukė maždaug tiek pat dėmesio kiek šiemet pasirodęs „Pocophone F1“. Antros kartos „Mi A“ serijos išmanieji šiemet veikiausiai nesulaukė tiek dėmesio kiek galima buvo tikėtis, tačiau nelabai žinau geresnio varianto už maždaug 150 eurų.

Didžiausias šio išmaniojo telefono privalumas yra tas, jog jis priklauso „Android One“ programai, o tai reiškia, kad jame veikia švari „Android“ operacinė. Už 150 eurų Jūs taip pat gaunate neblogą kamerą, puikią bateriją bei moderniai atrodantį ekraną. Žinoma, trūkumu galima būtų įvardinti senoką „Snapdragon 625“ lustą, tačiau už 150 eurų tobulybės tikrai nerasime.

Geriausias vidutinės klasės telefonas – „Honor 10“

Vidutinės klasės segmentas šiemet buvo tiesiog pašėlęs, o „Pocophone“ pasirodymas iškėlė šią grupę į dar aukštesnį lygmenį. Iš esmės tai galbūt buvo pati įdomiausia grupė šiemet, o mano manymu geriausiu telefonu turėtų būti laikomas „Honor 10“. Apie šį išmanųjį rašiau jau ne vieną kartą, bet nuo jo pasirodymos praėjus daugiau nei pusmečiui – nuomonė nepakito.

Trumpai būtų galima pasakyti, jog „Honor 10“ yra labai panašus į „Huawei P20 Pro“ (na, bent jau pagrindinėmis specifikacijomis). Taip, „Honor“ nefotografuoja taip gerai, baterija kiek prastesnė, tačiau, kaip jau esu minėjęs, tai išskirtinio dizaino telefonas su tikrai neblogomis kameromis galimybėmis. Jeigu turėčiau 300 eurų ir reikėtų išsirinkti telefoną – parduočiau savo „Jabra“ ausinukus, kad gaučiau papildomus 30 eurų ir tikrai pirkčiau šį variantą.
Honor 10

Geriausias metų planšetofonas – „Samsung Galaxy Note 9“

Jau ne kartą esu diskutavęs su savo kolegomis ir manau, jog patys prasčiausi metai šiemet buvo „Samsung“. Galbūt Jūs su manim ir nesutiksit, tačiau šis milžinas iš esmės pralaimėjo visas įmanomas dvikovas savo varžovams, o ypatingai „Huawei“. Tačiau reikėtų pripažinti, jog jeigu ieškome itin didelio telefono, arba kitaip žinomo planšetafono, tai „Samsung Galaxy Note 9“ yra bene vienintelis realus variantas. Na, bent jau Lietuvos rinkoje.

Didelis, 6,4 colių įstrižainės, ekranas. Ir jis ne tik didelis, tačiau ir turbūt vienas geriausių rinkoje (ar ne?). Prie viso šito gauname TOP klasės specifikacijas, puikiai išdirbtą dizainą ir kitus „Samsung“ privalumus. Daug kas pamini „S Pen“ kaip labai didelį telefono privalumą. Bent jau aš nematau jame jokių privalumų ir man asmeniškai tai visiškai nereikalinga, o ir pametus telefono korpuse atsiveria nebloga skylė. Tačiau norėčiau tikėtis, jog šitą flagmaną dauguma renkasi dėl didelio ekrano, ar ne?
Samsung Galaxy Note 9

Geriausias kainos/kokybės santykis – „OnePlus 6T“

Šių metų pradžioje minėjau, kad niekada nepirksiu „OnePlus“ kompanijos telefonų. Ir čia galbūt kažkam iškils klausimų, nes geriausią kainos ir kokybės santykį, mano nuomone, turi „OnePlus 6T“. Ir nors aš jo niekada nepirksiu, tačiau sunku būtų surasti kitą telefoną už 550 eurų, kuris galėtų pasiūlyti tiek daug.

Ekrane įmontuotas pirštų antspaudų jutiklis, beveik berėmis ekranas su itin minimalistine išpjova, aukščiausios klasės specifikacijos. Nors telefone ir nėra nieko prašmatnaus ar itin inovatyvaus, tačiau už mokamą pinigų sumą gamintojas duoda tikrai pakankamai daug. Didžiausiais šio įrenginio trūkumais įvardinčiau garsiakalbius ir kamerą, tačiau viskas nėra taip blogai, kaip kartais parašyta mano tekstuose.

OnePlus 6T

Geriausiai veikiantis telefonas – „Huawei Mate 20 Pro“

Žinote, jeigu kada nors būčiau pagalvojęs, jog geriausiai veikiančio telefono kategorijoje bus svarstomas „Huawei“ įrenginys – garsiai nusijuokčiau. Tikrai. Tačiau šiemet iš Londone vykusio pristatymo grįžau pakankamai nustebintas ir visi pokalbiai apie „Huawei Mate 20 Pro“ prasidėdavo nuostaba.

Naujasis „Kirin“ procesorius pakėlė „Huawei“ flagmanus į aukštesnį lygį ir panaikino anksčiau turėtą metų ar dviejų atsilikimą. Sakyti, jog pralenkė labai stipriai, deja, bet negalėčiau. Kaip bebūtų, tai kaip veikia „Mate 20 Pro“ tikrai labai maloniai nustebino, o įdomiau dar ir tai, jog sklandus veikimas pastebimas net ir pakankamai skylėtoje EMUI vartotojo sąsajoje. Labai norėčiau tikėti, jog „Huawei“ susilopys ir savo operacinę sistemą, nes dabar tai yra didžiausias trūkumas.

Huawei Mate 20 Pro

Geriausias kameros telefonas – „Google Pixel 3 XL“

Turbūt pats aktualiausias išmaniojo telefono komponentas daugumai mūsų – kamera. Šiemet į priekį žengė fotografavimo galimybės nakties arba prieblandos sąlygomis. Pats populiariausias sprendimas renkant geriausią kamerą telefone yra balsuoti už „Mate 20 Pro“, tačiau mano balsas atitenka „Pixel 3 XL“.

Iš esmės šioje kategorijoje galima būtų rinktis ir vieną ir kitą įrenginį, tačiau, mano manymu, natūralumas yra gerokai svarbesnis už blizgučius. „Google Pixel 3 XL“ neturi tokios gausos papildomų funkcijų, tačiau turi viską kas yra svarbiausia, o dar svarbiau, kad tuos dalykus atlieka itin gerai. Žinoma, jeigu Jūs mėgstate naudoti įvairius socialinių tinklų filtrus – galima rinktis „Mate 20 Pro“ ir tai tikrai nebus prastas pasirinkimas.
Google Pixel 3 XL

Geriausias metų telefonas – „Huawei Mate 20 Pro“

Dauguma išmaniųjų telefonų gamintojų šiemet kiek patobulino savo praėjusiais metais pristatytus flagmanus ir labai didelių pokyčių atrasti buvo sudėtinga. Tačiau tai ką padarė „Huawei“ su savo „Mate“ serija – yra super. Tai ne tik labai vykęs atnaujinimas, bet ir geriausio metų telefono titulo vertas žingsnis.

Naujasis „Huawei Mate 20 Pro“ tapo vienu pirmuoju išmaniuoju su pirštų antspaudų jutikliu Europoje, taip pat įgavo vieną geriausių dizainų rinkoje ir daugybę smulkmenų, kurios puikiai sugula viename įrenginyje. Didžiausią nuostabą man sukėlė „Mate 20 Pro“ įkrovimo galimybės bei šio telefono išbaigtumas. Jame rasime iš esmės viską apie ką galima pagalvoti. Nemanau, kad šiemet buvo pristatytas geresnis flagmanas, o Jūs gal žinote tokį?
Huawei Mate 20 Pro

Įdomiausias/inovatyviausias metų telefonas – „Vivo NEX“

Prieš kelis metus prasidėjusi ekranų rėmelių naikinimo mada nesustoja ir tikėtina, jog nesustos dar ilgai. Vienas įdomiausių sprendimų metų pradžioje buvo pristatytas Kinijos kompanijos „Vivo“, kuri išleido „Vivo NEX“ modelį. Telefonas su itin siaurais rėmeliais ir nedidelius, iš korpuso išlendančiu, kameros moduliu.

„Vivo NEX“ šiemet tapo tuo telefonu, kuris pradėjo siūlyti tokius sprendimus kaip slankiojantys moduliai ar pirštų antspaudų jutikliai ekrane. Vieni jų sprendimai jau yra pakankamai plačiai naudojami, o kiti, net neabejoju, bus pradėti naudoti kitąmet. Šiemet dar matėme tokius įrenginius kaip „OPPO Find X“ ar „Xiaomi Mi Mix 3“ ir visi jie siekia to pačio – pasiūlyti geresnį variantą nei pasiūlė „Vivo“, tačiau aš nemanau, kad jiems tai pavyksta. Mano inovacijų favoritas 2018 metais – „Vivo NEX“, o dar būtų galima paminėti ir „Vivo NEX Dual Screen Edition“.

Štai taip atrodo mano geriausių išmaniųjų telefonų sąrašas. O kokius telefonus išskirtumėte Jūs ir kodėl? Pasidalinkite savo mintimis komentaruose bei nepamirškite sekti mane socialinime tinkle „Facebook“!