Tačiau dabar sandoris atrodo kiek kitaip, o Marko Zuckerbergo sprendimas toli gražu neatrodo beprotiškai švaistūniškas – netgi labiau genialiai įžvalgus. „Instagram“ populiarumas nuo to laiko smarkiai išaugo, o kartu į viršų šoko ir rinkos vertė – „Instagram“ šiuo metu vertinamas 35 mlrd. dolerių, rašo puslapis „Techspot“.

Tokį įvertinimą pateikė investicinis bankas „Citigroup“, anksčiau nurodęs, kad „Instagram“ rinkos vertė buvo apie 19 mlrd. JAV dolerių. Rinkos kainos augimas susijęs su aktyviu tarnybos vartotojų augimu – jų dabar yra apie 300 mln. Augimo tempai viršijo analitikų lūkesčius.

Finansų analitikai teigia, kad 35 mlrd. dolerių įvertinimas šiuo metu yra spekuliacinio pobūdžio ir priklauso nuo daugelio veiksnių. Kita vertus, jie mato tolesnį „Instagram“ potencialią – ateityje „Facebook“ iš tarnybos „Instagram“ gali uždirbti iki 2 mlrd. dolerių per metus.

Neseniai „Instagram“ tarnyba buvo atnaujinta – joje atsirado naujų funkcijų ir filtrų, taip pat imtasi priemonių kovai su paskyromis, kurios siuntinėja el. šlamštą.