Nuo šiol socialinio tinklalapio vartotojai gali ne tik spausti „Man patinka“, bet ir prisipažinti meilėje, pasijuokti, nusistebėti, išreikšti liūdesį ir pyktį.

Tą jau gali išmėginti ir vartotojai Lietuvoje.

Tam, kad galėtumėte pasirinkti naują emociją, „Facebook“ programėlėje reikia spausti „Patinka“, o web versijoje užvesti pelę ir palaukti.

Galimybė pasirinkti kitą emociją paleidžiama keliais etapais - skirtinguose kompiuteriuose ir naršyklėse jos atsiranda palaipsniui. Su laiku galimybė pasirinkti emocijas bus prieinama visiems, tačiau kol kas ją mato dar ne visi.

Nauji "Facebook" mygtukai
Po „Facebook“ įrašais nuo šiol bus rodomas bendras išreiškusių kokią nors emociją vartotojų skaičius. „Facebook“ atstovai tikina, kad kol kas naujienų srauto formavimo algoritmas liks tas pats (visi šeši mygtukai bus laikomi kaip įprasti „laikai“), tačiau ateityje, kai bus surinkta daugiau duomenų apie vartotojų elgesį ir reakciją, jis bus pakeistas.

„Facebooke“ mygtukas „Patinka“ atsirado 2010 metais.

Šių emocijų testavimas prasidėjo 2015 metų spalį – tada jos atsirado ispanų ir airių „Facebook“ versijose. Nuo šiol ši galimybė prieinama visiems.

„Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas tikina, kad naujos galimybės gal ir neprilygsta mygtukui “Nepatinka” (kurio tikėjosi daugelis vartotojų), tačiau jos visgi leidžia naujai reaguoti į publikuojamą informaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)