Panevėžietis Pranas sveikinimus skirsto pagal sukaktuvininkų artumą.

„Pačius artimiausius žmones sveikinu gyvai, susitikęs. Artimiems žmonėms (ar tiems, kurie mano, jog man yra artimi) per jų gimimo dieną paskambinu telefonu ir pasveikinu, nes per FB – ne lygis, būtų per daug šaltas sveikinimas“, - DELFI aiškino vyras.

Artimiems, bet kiek mažiau, jis rašo SMS. Tai reiškia, „jog žinai tų žmonių telefonų numerius ir specialiai paskiri jiems laiko“.

Dar laipteliu žemiau – tie žmonės, kuriems Pranas per gimtadienį rašo žinutę į „Facebook“ arba „Skype“. Tačiau ne viešą, o asmeniškai. Paskiausiai seka didžioji masė „viešų sveikinimų su šauktukais“ ant laiko juostos.

Komunikaciją socialiniuose tinkluose stebintis panevėžietis pabrėžia, jog gavus sveikinimą, būtinai turi kas kartą paspausti „Like“, o po visko „parašyti bendrą „AČIŪ!” bičiuliams.

Daug laiko virtuliam bendravimui su draugais skirianti keturiasdešimtmetė Kristina iš Utenos mano, jog Prano sudaryti sveikinimų lygiai, turi racijos. „Tačiau, pavyzdžiui, man asmeniškai daug smagiau gauti sveikinimą, o ant laiko juostos – kad visi matytų“, - atvira moteris.

Jei gerus draugus sveikinate tik per FB – turite problemų

Skaitmeninių sprendimų agentūros „The Chocolate“ vadovo Tomo Nemūros nuomone, „Facebook“ ir „Skype“ draugus su gimtadieniais turėtume sveikinti pagal sau įprastą bendravimo toną.

„Gerai pažįstamam bičiuliui tikriausiai skirsit bent keletą akimirkų ir parašysit kažką asmeniškesnio, tuo tarpu prasčiau pažįstamus sveikinsite formaliau. Tiek FB, tiek „Skype“ tėra papildomi sveikinimo kanalai ir jeigu žinutė sienoje yra visa, ką padarote draugui gimtadienio proga - turite problemų“, - juokėsi T. Nemūra.

Paklaustas, kaip pats sveikina žmones, savo paskyrose pamatęs priminimus apie gimtadienius, DELFI pašnekovas sakė, jog nepriklausomai nuo dėmesio kiekio skiriamo draugams už ekrano ribų, visada juos pasveikina ir virtualiai.

Verslo partnerius bei aukštesnio statuso žmones T. Nemūra patartų sveikinti irgi kaip tai darytume už ekrano ribų.

Tačiau diskutuojant, kaip geriausia būtų dėkoti už sveikinimus, agentūros „The Chocolate“ generalinis direktorius laikėsi pozicijos, jog mechaninis „Like“ spaudymas ar dirbtinis „Ačiū“ po kiekvienu sveikinimu dėmesio draugams neprideda.

„Neabejotinai skiriate laiko sveikinimams skaityti, skirkite jo ir originaliai padėkoti“, - pataria T. Nemūra.

Baigiant tiktų priminti, kuo gali baigtis virtualus kvietimas į gimtadienio vakarėlį, jei nepasirūpinama privatumo nustatymais.

Sulaukė 1500 svečių

Apie pusantro tūkstančio netyčia per "Facebook" pakviestų žmonių susirinko atšvęsti Thessos gimtadienį
Kaip rašė DELFI, pamiršusi uždėti tinklalapyje „Facebook“ žymą „privatus“ kvietimus į gimtadienį siuntinėjusi paauglė iš Vokietijos sulaukė 1 500 svečių. Kaip pranešė AP, jų raminti vyko apie 100 policininkų.

Laikinai buvo sulaikyti 11 svečių, sužeistas vienas policininkas, daugybė merginų su plokščiapadėmis basutėmis susižeidė kojas į stiklus, o gaisrininkams teko gesinti du nedidelius gaisrus.

Šešiolikos metų vakarėlio Hamburge šeimininkė Thessa puolė slėptis, tačiau vakarėlis vis tiek vyko.

Thessa norėjo pasikviesti tik kelis draugus, tačiau siųsdama kvietimą per „Facebook“ susipainiojo, tad jį galėjo matyti visi.

Apie atvykimą į gimtadienį netrukus pranešė 15 tūkst. svetainės lankytojų, nors nė vienas nepažinojo merginos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)