Teisėjas nusprendė, kad sprendimas yra galutinis ir neginčijamas ir VIA daugiau nebeturi teisės vadinti “Intel” monopolistu.

Rietenos tarp “Intel” ir VIA prasidėjo 1999 metais, kai “Intel” padavė VIA į teismą už patentinių teisių pažeidimą. Gruodį teismas bylą išsprendė VIA naudai. Situacija ypač paaštrėjo 2001 metų liepą, kai paaiškėjo, kad VIA pagamino mikroschemą “Pentium 4”, neturėdama tam licencijos.

Tada stambiausi motininių plokščių gamintojai principingai atsisakė šios mikroschemos. Po to “Intel” kelis kartus davė VIA į teismą, o ši atsilygino tuo pačiu.

Verta pažymėti, kad VIA vadovybė gana ramiai reaguoja į teismo procesus. “Tai advokatų, o ne kompanijos karas” - “Compulenta” korepondentui pareiškė VIA rinkodaros direktorius Rytų Europai Michalas Licinskis.

Be to, „The Inquirer“ duomenimis, bendrovei „Intel“ VIA kelia kur kas daugiau rūpesčių nei „Advanced Micro Devices“, kurią visi laiko pagrindiniu “Intel” konkurentu.

Beje, neseniai pasklido gandas, kad VIA ketina įsigyti AMD. „Intel“ tai būtų didelis smūgis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją