Keturios Jurbarko, Telšių, Šiaulių ir Klaipėdos bendrovės, pasirašydamos sutartis su BSA, susitarė dėl mažiau nei 200 proc. kompensacijos, nei numatyta "Autorių teisių ir gretutinių teisių įstatyme" ir tuo išvengė civilinių bylų iškėlimo ir tolesnio teismo proceso, pranešė ryšių su visuomene agentūra "A.Jonkus ir partneriai".

Tauragės įmonė "Televizijos komunikacijos" sutiko sumokėti 200 proc. dydžio kompensaciją (8,48 tūkst. litų) po to, kai BSA narės pateikė civilinį ieškinį į Klaipėdos Apygardos teismą dėl pažeistų autoriaus teisių gynimo.

Kiti susitarimai pasirašyti su Viktoro Katarskio projektavimo studija "Katedra" iš Telšių, Jurbarko bendrove "Didelis pliusas", Šiaulių - "Ridvija". Bendra kompensacijos suma sudaro 12,6 tūkst. litų, be to, bendrovės įsipareigojo nenaudoti nelegalios programinės įrangos ateityje ir suteikė BSA teisę 3 metus vykdyti programinės įrangos auditą.

BSA yra pasaulinė organizacija, atstovaujanti tarptautinių programinės įrangos gamintojų autorių teises. BSA narėmis yra tokios kompanijos, kaip "Adobe Systems", "Autodesk", "Macromedia", "Microsoft", "Symantec" ir kitos.