Nenuostabu, kad tokio kalibro parodai garsiausių pasaulio bendrovių atstovai paruošė neprastą naujovių puokštę. Tiesa, dieną prieš parodą, kuomet ekspozicijų sales galėjo aplankyti tik žurnalistai, pagrindinės naujienos nepristatinėtos, bet akis paganyti jau galima.

Karaliaus televizoriai

Panašu, kad šiemet pagrindiniais smuikais CES parodoje gros televizoriai – patys didžiausi, patys pažangiausi ir visokie kitokie „patys“. Galima spėti, kad bendrovė „Sharp“ bandys įtvirtinti LED LCD televizorių su didžiausiomis įstrižainėmis gamintojų pozicijoje.

Tikriausiai visi gerai žinomi gamintojai pristatys ir savo gaminius su 4k raiška – jau žinoma, kad tokius televizorius pristatys „Toshiba“, „Sony“, LG. Į 4k raiškos karalystę žengia net tokie tradiciškai pigesnių televizorių gamintojai, kaip Lietuvoje kol kas neįsitvirtinę „Vizio“, rašo cnet.com.

Kita naujovė – atnaujinami televizoriai, t. y., aparatai, kuriems galima nesunkia pakeisti dalį techninės ir programinės įrangos. „Samsung“ apie „Evolution Kit“ atnaujinimo rinkinius televizoriams paskelbė jau praėjusį pavasarį, galima tikėtis, kad šiemet parodoje jau atsiras ir pirmieji atnaujinimo rinkiniai.

Į žaidimų įrangos karą įsitraukia „nVidia“

Esame pratę bendrovę „nVidia“ matyti tik kaip vieną iš dviejų svarbiausių pasaulyje vaizdo plokščių gamintojų – visi, kuriems yra tekę rinktis kompiuterio komponentus, tikriausiai yra susidūrę su klausimu, ar rinktis „nVidia“, ar AMD (anksčiau - „Ati“) vaizdo plokštę. O štai CES 2013 parodoje „nVidia“ nustebino pranešimu, kad jie žengia ir į nešiojamųjų žaidimų kompiuterių rinką bei pristatė „Shield“ įrenginį, konkuruosiantį su „PS Vita“ ir 3DS kišeniniais žaidimų kompiuteriais.

Kol kas tai, ką pademonstravo „nVidia“, tėra prototipas, taigi, visai įmanoma, kad galutinis dizainas ir pavadinimas ateityje bus kitoks. Bet jau dabar galima tvirtai pasakyti, kad įrenginyje bus „Android“ operacinė sistema ir 4 branduolių „Tegra 4“ procesorius.

Automobiliai neliko be dėmesio

Parodoje naujoves pristatys bent du didelio kalibro automobilių prekių ženklai - „Lexus“ bei „Audi“, o kol kas bendrovė gražiu pavadinimu „Delphi“ siūlo mažutį įrenginį, jungiamą prie automobilio ODB2 jungties.

Prijungus tokį įrenginį prie automobilio, vartotojas savo išmaniojo įrenginio ekrane ar interneto svetainėje galės rasti daug automobilio diagnostinės informacijos, tam tikrų valdymo galimybių ir netgi sužinoti automobilio buvimo vietą. Panašu, kad autoservisai, plėšiantys nemažus pinigus už kompiuterinę diagnostiką, netrukus kauks iš skausmo, o vaikai, kuriems tėvai leidžia pasivažinėti savo transporto priemone, bus akyliau kontroliuojami. Kol kas pilnas šio įrenginio funkcionalumas bus prieinamas tik JAV mobiliojo ryšio tinklo „Verizon“ klientams.

Išmaniųjų įrenginių rinkoje ramybės nebus

Išmaniųjų telefonų rinka, kurioje pastaraisiais metais sukasi milžiniški pinigai, panašu, nė neketina mažinti apsukų, taigi, natūralu, kad gamintojai iš visų jėgų stengiasi parodyti ką nors naujo. Štai kinų ZTE, iki šiol garsėjusi biudžetinės klasės išmaniaisiais telefonais, dabar bandys užkariauti amerikiečių širdis ir parodoje ketina pristatyti įrenginį, pradėsiantį „naują dizaino erą“, kaip sakė šios bendrovės pasaulinis dizaino vadovas Hagenas Fendleris. Galbūt ne mažiau svarbu tai, kad į plėtrą JAV rinkoje ZTE investuos 30 mln. dolerių.

Savo išmaniuosius telefonus bei planšetinius kompiuterius (tiesa, žemesnės klasės) pristatys ir kadaise garsi Prancūzijos bendrovė „Alcatel“ (tiksliau, Kinijos bendrovė „TCL Communications“, pasiskolinusi vardą iš prancūzų).

Neabejotinai naujovių galima tikėtis ir iš kitų gamintojų – kas žino, galbūt vieną kitą triušį iš skrybėlės ištrauks ir mums geriau pažįstamos bendrovės.

Daugiau parodos naujovių - nuotraukų galerijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)