Firmos rinkodaros vadovas Henri Treude (Henris Treudė) antradienį BNS patvirtino, kad interneto svetainė www.kavkazcenter.com išties patalpinta "Starman" kompanijos tarnybinėje stotyje, kurią firma yra išnuomojusi.

"Interneto svetainės IP adresas nukreipia į vieno mūsų klientų kompiuterį. Mūsų klientas perparduoda paslaugą toliau, ir "Starman" jokiu būdu negali to apriboti. Mes nuomojame tik patalpas, kuriose įkurdinta tarnybinė stotis, ir IP adresą", - sakė H.Treudė.

Firmos, nuomojančios patalpas su tarnybine stotimi, "Starman" kompanija neįvardija. Iki šiol svetainė "Kavkaz-Center" buvo įkurdinta Lietuvoje esančioje tarnybinėje stotyje, ir ją aptarnavo interneto paslaugų tiekėja "Microlink Data".

Bendrovė "Microlink" nepanoro komentuoti, kodėl čečėnų interneto naujienų agentūra buvo perkelta į Estijos tarnybinę stotį. Firmos atstovas pareiškė, kad sutartis su čečėnais nutraukta.

Į "Microlink Data" tarnybinę stotį svetainė buvo perkelta šių metų pradžioje. Tuomet "Microlink Data" Lietuvos padalinio vadovas Alvydas Vitkauskas pažymėjo, kad čečėnai patys užmezgė ryšius su bendrove, ir kad derybos buvo vedamos su asmenimis, esančiais ne Lietuvoje.

Pasak A.Vitkausko, "Microlink" paslaugas svetainei "Kavkaz-Center" teikė komerciniais pagrindais. "Tai, kas talpinama šioje svetainėje, mūsų nuomone, įstatymams neprieštarauja. O žodžio laisvę reikia gerbti", - vasarį citavo A.Vitkausko žodžius spauda.

Anksčiau labai prieštaringai vertinama svetainė veikė JAV, vėliau - Didžiosios Britanijos kompanijų tarnybinėse stotyse. Tačiau šios kompanijos nutraukė sutartis su čečėnais dėl pažeisto interneto etiketo - prisidengę svetainės vardu nežinomi asmenys siuntinėjo elektroninius laiškus interneto vartotojams.

Rusijos URM Lietuvai vasarį išreiškė nepasitenkinimą dėl čečėnų svetainės jos tarnybinėje stotyje.

Lietuvos ambasados Maskvoje ministrui patarėjui Dainiui Trinkūnui tada Rusijos URM 2-ojo Europos reikalų departamento direktoriaus pavaduotojas Michailas Demurinas žodžiu išreiškė "nusistebėjimą" ir prašymą "imtis priemonių", kad nepriklausomybės siekiančių čečėnų svetainės veikla būtų nutraukta.

"Kavkaz-Center" nušviečia įvykius Čečėnijoje ir musulmonų šalyse čečėnų kovotojų akimis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją