Didžiojoje dalyje Europos valstybių mobiliojo interneto duomenų kaina, užsisakiusiems šiuos planus, nesiskirs nuo Lietuvoje esančios. Tai reiškia, kad pagal planą gautą gigabaitų skaičių tokiomis pat sąlygomis galėsite naudoti ir Lietuvoje, ir užsienyje. Naršymas užsienyje papildomai apmokestintas nebus.

Užsisakantiems šiuos šešis planus, pokalbių minutės ir SMS žinutės Lietuvoje – neribojamos. Užsienyje skambučiai ir SMS kainuos pagal reguliavimo taisykles.

Planų kainos:


Baltas: 1 GB 9,25 Eur/mėn.

Geltonas: 2 GB 10,85 Eur/mėn

Oranžinis: 4 GB 13,85 Eur/mėn.

Mėlynas: 7 GB planas kainuos 16,85 Eur/mėn.

Raudonas: 15 GB 20,85 Eur/mėn.

Žalias: neribotas internetas 26,85 Eur/mėn.

Su šiais planais bus suteiktos ir trys papildomos paslaugos. Nemokamas ekrano draudimas bent trims mėnesiams, perkant telefoną „Bitės“ salone. Priklausomai nuo pasirinkto plano, draudimo periodas gali siekti ir iki metų.

Antroji paslauga – interneto apsauga. Pasak „Bitė Lietuva“ vykdomojo direktoriaus Prano Kuisio, „išmanusis vis dažniau tampa pinigine, juo vis dažniau nurodoma tapatybė, taigi išmanieji įrenginiai tampa vis įdomesniu objektu įvairiems interesantams“. Nuo piktadarių turėtų apsaugoti trijų lygių „Fortinet“ apsauga, kuri nemokamai planus užsisakiusiems klientams bus teikiama iki 12 mėnesių, priklausomai nuo plano.“ Ji perspės vartotojus apie pavojingus tinklus, suklastotus puslapius ir kitaip saugos jų išmaniųjų saugumą.

Trečioji paslauga – elektroninis parašas. „Bitė Lietuva“ vykdomasis direktorius patikino, kad kompanija visais įmanomais būdais prisidės prie jo plėtros Lietuvoje.

Be to, šiuos planus užsisakę žmonės feisbuke ir didžiuosiuose Lietuvos portaluose naršys nemokamai.

Likę du planai – mažesniems poreikiams

Nemokamai naršyti feisbuke ir Lietuvos naujienų portaluose galės ir kitus du planus – žalsvą ir gelsvą – turintys klientai.

Žalsvą planą užsisakiusieji turės 2 GB duomenų, 150 nemokamų minučių pokalbių ir neribotas SMS. Duomenų planas užsienyje jiems negalios. Plano kaina – 6,85 eur/mėn.

Gelsvo plano turėtojai gaus 1 GB duomenų, 100 nemokamų minučių pokalbių ir neribotus SMS, už kuriuos į mėnesį turės primokėti 1,25 euro. Neribotai naudotis savo turimais duomenimis užsienyje gelsvo plano turėtojai taip pat negalės. Šio plano kaina – 4,85 euro.

Skatina interneto vartojimą

P. Kuisys pabrėžė, kad naudojimasis internetu kasmet auga daugiau nei 100 proc. Remiantis „Bitė Lietuva“ duomenimis, per 2014 m. I ketvirtį vidutinis sunaudotų duomenų kiekis per mėnesį buvo 300 MB, 2015 m. I ketvirtį – 700 MB, šių metų I ketvirtį – 1,7 GB.

„Manome, kad per ateinančius kelerius metus ši duomenų augimo tendencija išliks. Prognozuojama, kad 2020 m. jų kiekis sieks 10 – 20 GB“, – teigė P. Kuisys.

Jis leido suprasti, kad pavasarį „Bitė Lietuva“ pristatyti planai užsienyje nepasiteisino: „(Duomenų – DELFI) paketus žmonės pradėjo naudoti, tačiau padėtis radikaliai nepasikeitė. 2/3 žmonių keliaudami užsienyje nenaršo. Vidutiniškai (Lietuvoje sunaudojami - DELFI) 1,7 GB užsienyje virsta 1,4 MB. Problema akivaizdi: nors užsienyje naršymo kaina mažėjo, tačiau ji vis dar per didelė ir riboja poreikius“, – apie motyvus Lietuvoje galiojančius duomenų planus perkelti į Europos šalis pasakojo P. Kuisys.

Planus užsisakyti galima jau nuo šiandien, antradienio.

„Omnitel“ kritikuoja „Bitės“ sprendimą

„Teo“ ir „Omnitel“ privačių klientų vadovas Norbertas Žioba tvirtino, kad „prieš artėjantį telekomunikacijų rinkos reguliavimą ES operatoriai jau dabar pradeda dalimis siūlyti kai kurias paslaugas.“

„Pirmieji Lietuvoje pasiūlėme Baltijos ir Šiaurės šalyse skambinti, naršyti ar siųsti trumpąsias žinutes tomis pačiomis sąlygomis kaip ir Lietuvoje, o JAV – kaip ES. Į užsienį vykstantys klientai vertina tokius pasiūlymus – tą rodo ir dešimtimis kartų išaugęs skambučių ir mobiliųjų duomenų suvartojimas 7 Šiaurės ir Baltijos šalyse“, – teigė N. Žioba.

Jis pabrėžė, kad „su savo klientais elgiamės sąžiningai ir sutartinių įsipareigojimų ar papildomų mokesčių ateityje pasibaigus sutartims jiems netaikome.“

„Už galimybes naudotis tik mobiliausiais duomenimis ES šalyse „Bitės“ klientai bus priversti pasirašyti 12 mėn. sutartį, kurią nutraukus anksčiau laiko, užsienyje sunaudoti duomenys bus apmokestinti pagal standartinį tarifą. Tokiu atveju, vos 1GB „sverianti“ pusvalandžio trukmės youtube vaizdo įrašų peržiūra Latvijoje gali virsti neplanuotais 60 eurų. Be to, žiūrint į šio operatoriaus padidintas visų planų kainas, atrodo taip, tarsi niekur nekeliaujantys „Bitės“ klientai mokės daugiau nei įsipareigoję keliauti ar apkritai naršyti internete – operatorius nepaliko nė vieno plano be mobiliųjų duomenų“, – teigė N. Žioba.

„Bitė“: lyginti kainas netikslinga

„Bitė Lietuva“ Korporatyvinių reikalų ir ryšių su visuomene vadovė Žana Jakevičienė po „Omnitel“ atstovo komentaro rašė, kad „Bitė“ pirmoji Lietuvos telekomunikacijų rinkoje pasiūlė visoje Europoje (ES/EEE) galiojančius gigabaitus.“

„Šį žingsnį žengėme siekdami panaikinti didžiulį barjerą, kurį gyventojai jaučia naudodamiesi mobiliuoju internetu kelionėse į užsienį, ir suteikti klientams galimybę naudotis mobiliuoju internetu taip pat, kaip ir Lietuvoje, nesirūpinant dėl suvartotų gigabaitų. Be to, naujųjų planų klientai nemokamai iki 12 mėnesių gauna papildomas vertes, tokias kaip telefono ekrano draudimas, mobilusis parašas ir apsaugos sprendimas“, – teigė ji.

Ž. Jakevičienė tvirtino, kad „12 mėnesių sutartys su papildomomis vertėmis sudaromos siekiant suteikti vartotojams galimybę geriau susipažinti ir įvertinti į Europą keliaujančių gigabaitų naudingumą, taip pat kitų papildomų verčių naudingumą – ekrano draudimą (juk nežinia, kada ekranas gali sudužti ar skilti), saugos sprendimą ir mobilųjį parašą.“

Jos nuomone, „naujus planus lyginti su ankstesniais yra netikslu, nes, kaip ir paminėta aukščiau, naujuose planuose pasiūlytos visai kitos mobiliųjų duomenų apimtys (nuo 1 GB iki neriboto kiekio per mėnesį), tie patys gigabaitai galioja visoje Europoje. Ir dar plius suteikiamos papildomos vertės (ekrano draudimas, apsauga, mobilusis parašas).“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)