Įvairių šalių pareigūnai ragino technologijų bendrovės imtis priemonių ir kovoti su telefonų vagystėmis - manoma, kad blokavimo sistema padėtų siekti tokių tikslų.

Kai kuriuose savo telefonų modeliuose „Apple“ bei „Samsung“ jau siūlo panašią funkciją, todėl „Google“ ir „Microsoft“ pateikiama informacija rodo, kad rimčiau saugomos taps visos trys pagrindinės pasaulio išmaniųjų telefonų sistemos - „iOS“, „Android“ bei „Windows“.

Ekspertai nurodo, kad pastaruoju metu telefonų vagystės tapo rimta problema visame pasaulyje. Vien Jungtinėse Valstijose praėjusiais metais buvo pavogta apie 3,1 mln. įrenginių, t.y. beveik dvigubai daugiau nei 2012 metais. Su vagystėmis praėjusiais metais susidūrė ir kas trečias europietis. Pietų Korėjoje tokios nusikalstamos veiklos apimtys 2009-2012 metais ūgtelėjo maždaug penkis kartus.

„Aktyvuota telefono blokavimo funkcija paverčia paklausų brangų išmanųjį įrenginį plastiko ir stiklo krūva, todėl jo vertė iš karto labai krenta“, - kalba apie naująsias priemones Niujorko apygardos prokuroras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)