Tokią išvadą padarė informacijos apsaugos srityje besispecializuojantis analitikas Todas Beardsley.

Problema slypi komponente „WebView“, kuris naudojamas operacinių sistemų „Android“ versijose iki pat „4.4 KitKat“ ir kuris atsakingas už interneto turinio atvaizdavimą. Kompanija „Google“, panašu, nesiruošia išleisti spragą pašalinančio atnaujinimo.

Nusiuntęs užklausą kompanijai „Google“, analitikas T. Beardsley gavo atsakymą, kuriame rašoma, jog „Google“ paprastai pati neužsiima „WebView“ pataisymais „Android“ versijose, išleistose iki „4.4 KitKat“, tačiau atsižvelgs į pateiktus pasiūlymus.

Tikimybė, kad kas nors iš trečiųjų šalių savanoriškai bandys sukurti reikiamą saugumo sistemos atnaujinimo, yra ypač maži, todėl galima konstatuoti, jog maždaug milijardui „Android“ įrenginių su „4.3 Jelly Bean“ ir senesnėmis versijomis savininkų teks susitaikyti su esama situacija.

Tiesa, yra dar vienas sprendimas, kurį pasveikintų ne tik „Google“, bet ir mobilių įrenginių gamintojai – įsigyti išmanųjį telefoną ar planšetę su naujausia „Android“ versija. Kartu sumažėtų ir „Android“ ekosistemos fragmentacija.