Didžiausia pasaulyje asmeninių kompiuterių gamintoja buvo priversta nurašyti dalį savo aktyvų, daugiausia susijusių su „Electronic Data“ įsigijimu 2008 metais.

Siekdama sumažinti išlaidas kompanija planuoja panaikinti apie 27 tūkst. darbo vietų, arba 8 proc. viso personalo iki 2014 metų. Kompanija tikisi, kad atleidus darbuotojus pagal numatytą programą išlaidos kasmet sumažės iki 3,5 mlrd. JAV dolerių.

Kompanijos produktų pardavimams stiprų smūgį sudavė konkurenčių gaminių, tokių kaip „iPad“ planšetinių kompiuterių, populiarumas.

Kompanija įgyvendina daugeliui metų į priekį numatytą restruktūrizavimo programą, ir kompanijos vadovė Margaret Whitman kreipėsi į investuotojus su prašymu būti kantriems, kol ji bus įgyvendinama.

„HP - vis dar ankstyvajame permainų etape, ir mes darome pastebimą pažangą nepaisydami priešinio vėjo. Per ketvirtį žengėme svarbius žingsnius susitelkdami į strateginius prioritetus, išlaidų mažinimą, būtinus organizacinės struktūros pokyčius, balanso gerinimą“, - pastebėjo prezidentė.

Hewlett-Packard“ - stambi JAV informacinių technologijų kompanija, viena iš lyderių pasaulinėje kompiuterinių technologijų rinkoje. Korporacija yra garsi asmeninių kompiuterių, spausdintuvų, skenerių, kalkuliatorių, elektroninės medicinos įrangos ir matavimo prietaisų gamintoja.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)