Labai dažnai konkuruodami tarpusavyje išmaniųjų gamintojai kopijuoja vieni kitus, todėl niekam nenuostabu, kad skirtingų kompanijų flagmanai beveik niekuo nesiskiria. „Sony“ šiuo atžvilgiu išsiskiria ir lieka prie sau būdingo dizaino.

Naujai pristatyti modeliai „Sony Xperia 10” ir „Sony Xperia 10 Plus” bei „Sony Xperia 1” (išskyrus „Xperia L3”), turi 21:9 ekrano įstrižainę. Jei mėgstate žiūrite filmus iš „Netflix“ ar „Amazon Prime“ platformą, tai tokia įstrižainė puikiai tinka, ekrane nepalikdama juodos juostos abiejose pusėse. Dauguma filmų yra sukurta specialiai 21:9 formatui, o žiūrint telefone priartina prie to, ką matome dideliame ekrane.

„Xperia 1” – kūrėjams ir kino mėgėjams

Patraukliausias ir įdomiausias man be abejonės yra „Sony Xperia 1”. Jau Barselonoje teko laikyti jį rankose, tik gaila, ilgiau išbandyti nebuvo galimybės. Pasirodo, kompanija dar galutinai nėra paruošusi šio flagmano masiniam naudojimui.

„Xperia 1“ aprūpintas pirmuoju pasaulyje 4K HDR raiškos OLED ekranu, kurio įstrižainė siekia 6,5 colio, o kraštinių santykis – 21:9. Šis „CinemaWide“ pavadinimą gavęs ekranas pritaikytas kine naudojamam formatui, kuris geriau perteikia originalias turinio kūrėjų idėjas.

Sony Xperia 1

Gamintojų teigimu, šiame telefone yra profesionalaus lygio „Sony“ spalvų atkūrimo technologija „Master Monitor“, naudojama Holivudo studijose. Ši užtikrina itin tikslų spalvų atkūrimą su „Creator“ režimu, kuris skirtas kuo geriau perteikti pirminiams turinio kūrėjo sumanymams. Vizualiąją patirtį sustiprina „Dolby Atmos“ erdvinio garso atkūrimo technologijos.

„Xperia 1” telefone įdiegta naujausia „Android Pie“ operacinė sistema, o darbą užtikrina „Snapdragon 855“ procesorius su 6 GB RAM ir 128 GB vidine atmintimi, kurią galima praplėsti micro SD kortele iki 512 GB. Viduje atminties gal kiek mažokai lyginant su kitų gamintojų flagmanais, tačiau didesnė atmintis – aukštesnė ir įrenginio kaina.

Telefono priekyje ir nugarėlėje panaudotas „Corning Gorilla Glass 6“ stiklas, o jo kraštus juosia metalinis rėmelis. Kaip ir ankstesni „Sony“ flagmanai, taip ir šis „Xperia 1“ yra apsaugotas nuo dulkių ir vandens (IP65/68).

Mažina pikselių skaičių

Dauguma išmaniųjų telefonų naudoja „Sony“ kompanijos kameros sensorius. Keisčiausia tai, kad jei kitų telefonų nuotraukų kokybė išties nebloga, pačių „Sony“ rezultatas šiek tiek nuvildavo. Ilgą laiką savo flagmanuose naudojusi 19MP ar 23MP kameras, dabar kompanija mažina pikselių skaičių ir siūlo pirmą „Sony“ telefoną su trimis kameromis nugarėlėje. „Xperia 1“ turi 12MP 26mm įprastą, 12MP 52mm teleobjektyvo ir 12MP 16mm plataus kampo sensorius.

Sony Xperia 1

Gamintojai teigia, kad šį kartą telefone pritaikytos „Sony α“ fotoaparatų serijos technologijos, pavyzdžiui, vaizdo apdorojimo procesorius „BIONZ X for mobile“. „Xperia 1“ pirmasis pasaulyje telefonas su „Eye AF“ funkcija, kuri geba nustatyti fokusą pagal akis. Telefonas taip pat gali fotografuoti nepertraukiamu režimu iki 10 kadrų per sekundę sparta su nuolatiniu objekto sekimu.

Labiausiai šis „Xperia 1“ turėtų patikti mėgstantiems filmuoti. „Sony“ suteiks profesionaliuose kamerose sutinkamus privalumus, kuriuos galėsime naudoti ir telefone. „Cinema Pro“ filmavimo režimas leis parinkti nustatymus kuo natūralesniam vaizdui išgauti, o iš viso galima pasirinkti 8 skirtingus režimus. Šiuo telefonu filmuoti galima 4K HDR raiška 24 kadrų per sekundę sparta 21:9 formatu. Žinoma, bus galima naudotis ir įprastais filmavimo režimais. Gerai ir tai, kad vaizdo stabilumą užtikrina „Optical SteadyShot“ su inovatyviu vaizdo apdorojimo algoritmu. Tiesa, jis veikia tik naudojant įprastą ir teleobjektyvo kameras.

Gal kiek mažoka atrodo telefono baterijos talpa, kuri siekia tik 3330 mAh, o telefonui su 4K raiškos ekranu gali prireikti dažniau ieškoti elektros lizdo. Pirkėjai galės rinktis iš keturių siūlomų „Xperia 1“ korpuso spalvų – juodos, purpurinės, pilkos ir baltos. Kaina kol kas neskelbiama.

Sony Xperia 10 Plus ir Sony Xperia 10

„Xperia 10“ ir „Xperia 10 Plus“

Vidutinės klasės „Sony“ telefonai „Xperia 10“ ir „Xperia 10 Plus“ taip pat aprūpinti naujoviško tipo 21:9 santykio „Wide Full HD+“ ekranais. „Xperia 10“ turi 6 colių įstrižainės, o „Xperia 10 Plus“ – 6,5 colių įstrižainės ekranus, kuriuose pasitelkus „Sony“ daugiaekranę valdymo sąsają galima vienu metu naudotis dvejomis programėlėmis. Tai reiškia, kad tuo pačiu metu telefono naudotojas gali žiūrėti vaizdo įrašą ir, pavyzdžiui, susirašinėti žinučių programa.

Abu telefonai išsiskiria plonu metaliniu korpusu, o jų ekranai padengti „Corning Gorilla Glass 5“ stiklu. Su „Xperia 10“ ir „Xperia 10 Plus“ galima filmuoti 4K raiškos vaizdo turinį tuo pačiu kadro pločiu, kurį naudoja profesionalūs kino kūrėjai. Be to, filmuojant galima pasirinkti įvairius kadro pločio standartus nuo 21:9, tinkančio plačiaekraniam televizoriui, iki 1:1, kuris pritaikytas programėlei „Instagram“.

Sony Xperia 10

„Xperia 10“ turi dvi kameras nugarėlėje - 13MP įprastą ir 5MP fono išliejimui. Tuo metu „Xperia 10 Plus“ aprūpintas dvejomis 12MP ir 8MP taškų raiškos kameromis, taip pat 2 kartų optinio priartinimo funkcija. Abejų telefonų kameros turi „SteadyShot“ režimą, padedantį užfiksuoti ryškų vaizdą nepaisant rankos virpesių. Tiesa, jis veikia filmuojant tik FullHD raiška 30 kadrų per sekundę.

„Xperia 10“ ir „Xperia 10 Plus“ naudoja „Sony“ aukštą garso kokybę žymintį „High-Resolution Audio“ standartą ir LDAC technologiją. Pastaroji padeda išlaikyti garso kokybę tada, kai muzikos klausomasi belaidžiu būdu. Be to, unikali „Sony“ technologija „Digital Sound Enhancing Engine“ automatiškai pagerina suglaudintų garso failų kokybę iki aukštos raiškos garso formato.

Sony Xperia 10 Plus ir Sony Xperia 10

„Xperia 10“ veikia su „Qualcomm Snapdragon 630“ procesoriumi bei turi 3GB RAM ir 64GB vidinės atminties su galimybe praplėsti micro SD kortele iki 512GB arba naudotis antrąja SIM kortele. Šio „Xperia 10” telefono baterijos talpa 2870 mAh. Pirkėjai galės rinktis iš keturių spalvų telefono korpuso: mėlynos, juodos, sidabrinės ir rožinės.

„Xperia 10 Plus“ aprūpintas „Qualcomm Snapdragon 636“ procesoriumi bei turi 4GB RAM ir 64GB vidinės atminties su galimybe taip praplėsti micro SD kortele arba naudotis dviem SIM. Baterijos talpa šiek tiek didesnė - 3000 mAh. Šio modelio korpusas taip pat keturių spalvų: mėlynos, juodos, sidabrinės ir auksinės. Abiejuose telefonuose veiks operacinė sistema „Android 9.0 Pie“.

Ekonominės klasės „Xperia L3“

Dar vienas telefonas, kuriuo „Sony“ papildo ekonominės klasės segmentą - „Xperia L3“ modelis. Jis turi 18:9 formato 5,7 colių įstrižainės HD+ ekraną, kuris padengtas atspariu „Corning Gorilla Glass 5“ stiklu.

Sony Xperia L3

Šio telefono nugarėlėje įmontuotos dvi 13MP ir 2MP raiškos kameros, kurios padės išgauti nuotraukas su išsiliejusio fono efektu. Telefono priekyje yra 8MP taškų raiškos kamera, skirta asmenukėms su įvairiais veido pagražinimo efektais.

„Xperia L3“ naudoja 3300 mAh talpos bateriją ir „MediaTek Helio P22“ lustą. Telefone veikia operacinė sistema „Android 8.0 Oreo“, galima pasirinkti iš 3 spalvų telefono korpuso – sidabrinės, juodos ir auksinės.

„Xperia 1“ modelis prekyboje pasirodys nuo birželio mėnesio, tuo tarpu kitus tris jau galima įsigyti Lietuvoje. „Xperia 10“ kainuoja 349, „Xperia 10 Plus“ 429, o „Xperia L3“ 199 eurus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)