Netikėtų nepatogumų skundžiasi patiriantys ir aplinkinių namų gyventojai. „Nesuprantu kam man reikalingas mobilusis telefonas, jeigu būnant namuose, jis paprasčiausiai neveikia. Negaliu nei aš kam nors prisiskambinti, nei kas nors – man“, – sakė Ulonų gatvės gyventoja.

Alytaus pataisos namų direktorius Kęstutis Jasmontas paaiškino, kad aplinkinių namų gyventojai ir įstaigos galėjo laikinai likti be mobilaus ryšio, nes pastaruoju metu buvo atliekami bandymai su išmania mobilaus ryšio blokavimo sistema, kurią planuojama įdiegti šio mėnesio pradžioje.

„Įrangą grąžinome ryšių reguliavimo tarnybai, kad ją dar tobulintų. Negalime palikti sistemos, kuri mobilų ryšį blokuoja aplinkiniams namams. Ar pasiseks ją įdiegti ir sureguliuoti, kad ji veiktų tik pataisos namų teritorijoje, to dar nežinome. Tačiau ši sistema būtų labai efektyvi, mat ji blokuoja apie 90 procentų mobiliojo ryšio bangų, todėl čia kalintiems asmenims naudotis mobiliaisiais neliktų jokių galimybių“, – pasakojo įstaigos vadovas.

Jo teigimu, įdiegus naująją sistemą, pataisos namų administracija be mobilaus ryšio neliktų, mat į išmaniąją sistemą galima įvesti tuos mobiliųjų telefonų numerius, kurių sistema neblokuos.