Kaip sakė pranešėja, Lietuva turi labai daug galimybių tapti savo regiono lydere, vystant „blockchain“ technologiją, ir yra ryški kriptovaliutų žemėlapyje. Jai pritarė ir renginio #SWITCH! rengėjas bei sumanytojas Antanas Guoga, pasak kurio, Lietuvoje potencialo buvo visada, trūksta tik šiek tiek daugiau drąsos.

Renginio „#SWITCH! Launch“, kuris buvo pirmoji įžanga į rugsėjo 20 d. „Litexpo“ vyksiančias profesionalų diskusijas, tyrimo apie kriptovaliutomis besidominčių lietuvių rezultatus pateikusi M. Golebiewska pabrėžė, kad „blockchain“ technologija ir apskritai kritvaliutomis labiausiai domisi vyrai, jas dažniausiai naudoja kaip investiciją, o mokėjimai sudaro tik labai mažą dalį. Anot pranešėjos, tyrimas atskleidė ir ne vieną intriguojantį faktą apie kriptovaliutų gerbėjus – pavyzdžiui, kad šie itin domisi vandens sportu, yra dideli krepšinio gerbėjai, domisi azartiniais žaidimais, siaubo filmais, o jų amžius – dažniausiai iki 35 m. Kaip pabrėžė pranešėja, lietuvių pasitikėjimą kriptovaliutomis labiausiai padidintų oficiali valdžios pozicija šiuo klausimu.

Pasak M. Golebiewskos, vertinant bendrai, Lietuva yra ryški „blockchain“ žemėlapyje, tačiau šiuo atveju labai svarbu reguliaciniai rėmai. Jie verslams leis geriau įsisąmoninti, kaip „blockchain“ gali pasitarnauti siekiant aukščiausių tikslų. Tą patvirtino ir renginio #SWITCH! rengėjas bei sumanytojas Antanas Guoga. Pasak jo, dabar Lietuvos potencialu jau niekas neabejoja – mūsų mažoje valstybėje ne tik svajojama, bet ir realiai daroma. Anot A. Guogos, tą puikiai patvirtina ir susidomėjimas renginiu #SWITCH!, kuris sutelkia tūkstančius jaunų žmonių, politikų, visuomenės ir verslo lyderių, technologijų ir inovacijų entuziastų. Čia keistis idėjomis, žiniomis, patirtimi ir įžvalgomis renkasi žmonės iš viso pasaulio.

„Iš pradžių nedrąsiai dalijomės ambicija tapti regiono startuolių sostine, turėjome tikslą parodyti galimybes ir kelius, kaip pasiekti sėkmę, nes Lietuvoje potencialo buvo visada, trūko tik drąsos“, – sakė A. Guoga ir prisiminė, kaip nedrąsiai viskas vystėsi pradžioje. – Atsimenu, prieš ketverius metus, kai pradėjom #SWITCH!, sakiau, kad jei bent vienas jaunuolis po šio renginio pagalvos ir susies savo ateitį su technologijomis, jei įsikurs bent vienas inovatyvus startuolis, jei bent viena bendrovė perkels dalį savo verslo į internetą ir dėl to taps efektyvesnė, būsime pasiekę savo tikslą.“

Anot renginyje taip pat dalyvavusio Elijaus Čivilio, Lietuvos Respublikos ūkio viceministro, šiemet Lietuvoje priimtas naujas inovacijų įstatymas įtvirtina kryptį – aukštųjų technologijų plėtrą, bet ir jungia verslo ir mokslo pasaulius kurti bendrus produktus. Kitaip tariant, keičiamas principas į tai, kad inovacijos būtų nukreiptos į eksperimentinę plėtrą.

„Ambicijų apie vienaragius, kilusių iš Lietuvos, manau, turi kiekvienas lietuvis, bet, kalbant konservatyviau, inovacijų reforma sudarys galimybes gyventojų atlyginimams augti šeštadaliu greičiau, penktadaliu pagreitins BVP augimą, o 2020 metais eksporto mastą padidins dar 1,4 mlrd. Eur“, – sakė E. Čivilis.

Ketvirtus metus iš eilės vykstančio didžiausio Baltijos regione moderniųjų technologijų ir verslumo renginio #SWITCH! šiųmetėje programoje – net 6 skirtingos dalys. Jose kalbės 60 pranešėjų iš 14 šalių.

Renginyje #SWITCH!, kuris vyks rugsėjo 20 d. parodų rūmuose „Litexpo“, įkvepiančia patirtimi dalijasi Lietuvos ir užsienio verslo bei visuomenės lyderiai, startuolių kūrėjai, vizionieriai, politikai. #SWITCH! pagrindinis tikslas – pasiekti, kad į Lietuvą ateitų pažangios idėjos, technologijos, padėsiančios lietuviams kurti šiuolaikišką valstybę, gebančią konkuruoti pasaulyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)