Nereikia smerkti „Samsung Electronics Co.“ ir „Huawei Technologies Co.“ už tai, kad jos pristatė atitinkamai 2000 ir 2600 dolerių kainuojančius telefonus. Spėju, kad sulankstomas ekranas yra kažkas visai smagaus. Bet smagūs yra ir visi tie keisti ir nuostabūs koncepciniai automobiliai, kuriuos taip mėgsta automobilių pramonė – šioje vietoje leiskite jums priminti „Ford Nucleon“, „BMW Gina“ ir „Chevy Volt“ – ir kurie kartais tampa visai populiariais produktais.

Deja, technologijų pramonė vystosi taip sparčiai, kad jos kūrėjai dažnai tiesiog neturi progos pristatyti koncepcinių įrenginių, skirtų veikiau prognozuoti ateitį, nei paskatinti pardavimus.

„Galaxy Fold“ ir „Mate X“, pristatyti vos savaitės skirtumu, kaip tik šį vaidmenį ir atlieka. Tik tiek, kad abi bendrovės ketina juos dar ir pardavinėti, todėl jų tokios astronominės kainos.

Tokie drąsūs žingsniai išleidžiant brangiai kainuojančius produktus siejami su sąlygine „Apple Inc.“ sėkme pristatant brangesnius „iPhone“. Realybė tokia, kad kainos augo dar gerokai prieš tai, kai pasaulį apstulbino idėja suploti 1449 dolerius už išmanųjį. (Pabandykime bent minutei pamiršti „Vertu“).

Nors Kinijos kompanija „Huawei“ garsėja pigiais telefonais, 2015 m. vidutinė jos modelių kaina per metus padidėjo 17 proc., o pardavimai išaugo 45 proc. – ir „premium“ klasės modelių buvo parduodama kur kas daugiau nei visų kitų. Likusi rinkos dalis pasekė jai įkandin, ir per ateinančius dvejus metus kainos pakilo 10 proc.

Šiuo metu, kai išmaniųjų telefonų rinką kankina liūdesėlis, kompanijoms būtina sugalvoti kažką, kas pakurstytų publikos aistras. Šią savaitę „Mobile World Congress“ ypač daug dėmesio sulaukė 5G, nepaisant to, kad ši technologija išmaniesiems telefonams beveik neatsilieps – tikrasis jos pranašumas pasireikš tokiuose internetą naudojančiuose įrenginiuose kaip automobiliai.
Samsung Galaxy Fold

Dauguma žmonių yra visiškai patenkinti savo 6,5 colių tamsiai pilkos spalvos aparatais, bet laimei, „Samsung“ ir „Huawei“ mums parodo, ką ateityje galės įsigyti tie, kurių biudžetai riboti. O kai „Apple“ pagaliau pristatys savo sulankstomą telefoną (maždaug po dvejų metų), kompanijos gerbėjai aikčiodami žavėsis naujove ir stos į ilgą eilę, kad galėtų įsigyti tokį patys.