Apple“ inžinieriai įsitikinę, kad jų mobiliųjų įrenginių procesoriai vieną dieną bus pakankamai galingi, kad galėtų būti montuojami ir į nešiojamuosius bei stalinius kompiuterius, teigė trys žmonės, artimi „Apple“ tyrimams, tačiau nenorėję atskleisti savo tapatybės, nes planai vis dar yra konfidencialūs. „Apple“ į savo kompiuteris „Intel“ procesorius pradėjo montuoti 2005 metais, rašo „Bloomberg“.

„Intel“ yra tvirti „Apple“ partneriai kompiuterių gamyboje ir mažai tikėtina, kad per kelis artimiausius metus ši padėti pasikeis, tačiau inžinieriai mano, kad perėjimas prie savo procesorių architektūros yra neišvengiamas, mat kompiuteriai ir mobilieji įrenginiai vis labiau panašėja, skelbia neįvardintieji šaltiniai. Bet toks pasikeitimas būtų labai stiprus smūgis didžiausiems pasaulyje procesorių gamintojams „Intel“, kurių padėtis ir taip nėra pavydėtina, nes asmeninių kompiuterių, kuriuose veikia „Windows“ operacinės sistemos, rinka buksuoja, o į mobiliųjų įrenginių rinkai „Intel“ neįstengia pateikti nieko stebuklingo. Juolab, kad po „Apple“ ir „Intel“ išsiskyrimo, kompiuterinių vaisių bendrovės pavyzdžiui gali pasinaudoti ir kiti „Intel“ klientai.

„Apple“ kuria tendencijas, o kai jie pasigamins savo procesorius, kai kurios kitos bendrovės gali pasinaudoti jų pavyzdžiu. Jeigu mobilumui bus teikiama pirmenybė prieš funkcionalumą, tuomet ateityje kompiuterių aplinka bus visai kitokia, nei yra dabar“, - sakė „Gartner“ analitikas Sergisas Mushellas.

Nešiojamųjų įrenginių vis artėjant prie standartinių kompiuterių, projektą vykdantys „Apple“ inžinieriai jau regi viziją kompiuterių veikiančių naudojant bendrą procesorių architektūrą. Jeigu „Apple“ generalinis direktorius 2017 ar vėlesnių metų vartotojui sugebės pasiūlyti bendrą kompiuterių, planšečių, telefonų ir televizorių sąsają, tą sąsają bus kur kas lengviau realizuoti kai visų įrenginių procesoriai būtų vienodos architektūros, teigė vienas iš šaltinių.

„Apple“ atstovas spaudai Billas Evansas situacijos nekomentavo, o „Intel“ dėl komentarų apie „Apple“ planus rekomendavo kreiptis į „Apple“.

Po šios naujienos patekimo į viešumą ir „Intel“, ir „Apple“ akcijų vertė smuktelėjo maždaug 2 procentais.

„Apple“ apie „Intel“ procesorių pasirinkimą paskelbė prieš septynerius metus, nes jie veikė greičiau ir skleidė mažiau šilumos nei konkurentų „Motorola“ ir IBM gaminiai, kuriuos tuomet naudojo „Apple“.Kelis pastaruosius metus „Apple“ supirkinėjo smulkesnius procesorių gamintojus, samdė inžinierius ir ARM technologijų pagrindu kūrė lustų dizainus savo populiariausiems gaminiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)