Paskelbus ketvirčio rezultatus „Apple“ akcijų kaina krito maždaug 5 proc., o „Wall Street“ analitikai pastebėjo, kad jie prognozavo bent 2 mlrd. JAV dolerių didesnį pelną. Tačiau nereikia išsigąsti. Bendrovės vadovas Timas Cookas prasitarė, kad trūkumą galima paaiškinti tuo, kad į pelno skaičius neįtraukti „iPad“ pardavimai Kinijoje. Teisiniai ginčai dėl „iPad“ vardo naudojimo visoje Kinijoje uždelsė šių planšečių pasirodymą ir jos Kinijos parduotuvėse pasirodė tik praėjusį penktadienį.

Neverta nusiminti dėl smukusių „Apple“ akcijų, jei esate didelis bendrovės gerbėjas. Šios jau artimiausiu metu šoks aukštyn, kadangi artėjantis ruduo – gėrybių metas.

Jau ketvirtadienį bendrovės „AppStore“ parduotuvėje bus galima įsigyti „OS X“ operacinės sistemos atnaujinimą „Mountain Lion“, kurį dėl patrauklios kainos dar tą pačią dieną įsigys bent trečdalis „Mac“ kompiuterių vartotojų. O priartėjus mokslo metams, bendrovė anonsuos „iPhone“ telefono atnaujinimą.

Sklinda kalbos, kad turėsime pamatyti ir sumažintą „iPad“ kompiuterį, tačiau tokiems ekspertams norisi duoti sprigtą per nosį ir pasakyti „kliedit“. Jei ir pasirodys, mistinis 7 colių įstrižainės įrenginys iš bendrovės „Apple“, tai tikrai nebus sumažintas „iPad“. Juk pats Steve Jobsas pristatydamas „iPad“ pabrėžė, kad planšetė yra tinkamiausio dydžio ir visi kiti dydžiai – būtų nepatogūs. Šios pamokos kažkodėl nenori išmokti kiti gamintojai, nuolatos kepantis niekam neįdomias, 7 colių įstrižainės planšetes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)