„Apple“ visiškai peržiūrėjo didžiąją dalį „iPhone“ operacinės sistemos, kartu ir naujinius beveik kiekvienai programinės įrangos daliai.

Bendrovė didžiuliame Kalifornijoje vykstančiame renginyje pristatė „iOS 10“ kartu su „watchOS“, „tvOS“ ir naujai pervadintu „macOS“. Tai tapo konferencijos „Worldwide Developers Conference“ pagrindiniu akcentu. Čia programinės įrangos kūrėjai gali apžiūrėti „iPhone“ ir „iPad“ operacines sistemas.

Naujoji „iOS“ turi visiškai perkurtą „Messages“ programėlę, kuri naudojama siųsti trumposioms žinutėms ir „iMessages“.

Beveik visi atnaujinimai jau dabar prieinami programuotojams, o rudenį pasieks ir visuomenę.

Jausmaženkliai ekrane nuo šiol bus tris kartus didesni, taip pat pasiūlyta nauja galimybė pakeisti žodžius tekste jausmaženkliais, jeigu yra tinkamas variantas.

Ši programėlė pirmą kartą tapo prieinama programuotojams, vadinasi, kitos programėlės dabar gali naudoti „Messages“ – pavyzdžiui, buvo parodyta, kad galima ją naudojant kažkam išsiųsti pinigus ar užsakyti maisto per restorano programėlę.

Dabar taip pat gali būti keičiamas „Messages“ dydis ir naudojama animacija, jeigu norima išreikšti skirtingas nuotaikas. Taip pat pirmą kartą suteikiama galimybė siųsti ranka rašytas žinutes.

Pokalbiuose taip pat bus galima naudoti viso ekrano animaciją.
Išskyrus „Messages“, didžioji dalis atnaujinimų orientuoti į dirbtinį intelektą.

Technologijų milžinės virtualiai asistentei „Siri“ suteikta labai svarbus atnaujinimas, o tai reiškia, kad ji galės naudodamasi sistemos mokymusi (angl. machine learning) numatyti žodžius, kuriuos planuojate naudoti tekstiniuose pokalbiuose ar rasti veidus jūsų fotoalbumuose.

Bendrovė pabrėžė, kad nepaisant papildomos nuotraukų ir žinučių analizės, vistiek bus užtikrintas visiškas privatumas. Didžioji šio darbo dalis bus atliekama telefone, o viskas, kas atliekama už jo ne jame, bus užšifruojama ir paverčiama anonimine medžiaga.

Be dirbtinio intelekto, viena svarbesnių temų buvo įvairių programėlių prieinamumas išorės programuotojams.

Pavyzdžiui, „Siri“ dabar galės kalbėti su kitomis bendrovėmis.
Renginyje ne tik buvo pristatyta dalis „iOS 10“ atnaujinimų, bet ir paskelbta, kad „Apple Music“ taip pat bus visiškai atnaujinta. Anksčiau ši programėlė buvo kritikuojama dėl itin sudėtingo naudojimosi ja. Dabar muzika buvo reorganizuota.

Taip pat buvo pranešta, kad bendrovė pervadina savo operacinę sistemą, skirtą nešiojamiems ir personaliniams kompiuteriams, į „macOS“. Taip pat joje pirmą kartą veiks ir asmeninė padėjėja „Siri“.

„Siri“ tapo viena iš svarbesnių dienos temų. Ji sugeba panaudoti papildomą „Mac“ galią, kad galėtų padaryti daug jėgų reikalaujantį duomenų apdorojimo darbą, taip pat pristato naujas technologijas „iPhone“ ir „iPad“ versijoms.

Tačiau „Apple“ nepristatė namų garsiakalbio, apie kurį sklandė tiek daug gandų, kuris galėtų konkuruoti su „Google Home“ ar „Amazon Echo“.
„Apple“ praplėtė galimybes „iPhone“ atrakinimo ekrane. Naujesni „iPhone“ telefonai su „3D Touch“ funkcija galės ją naudoti geresnei prieigai prie žinučių, muzikos bei valdiklių, kurie gali rodyti sporto rezultatus ir kitą informaciją.

Tuo tarpu „Apple“ teigia, kad išmanių namų sistema „HomeKit“ įgauna naują išvaizdą, nes prie to prisijungia vis daugiau buitinės elektronikos bendrovių, o dabar jau ir namų statytojų. Svarbiausia čia yra naujoji programėlė „Home“, kuri apima visų vartotojo „HomeKit“ prietaisų kontrolę vienoje vietoje.

„Apple“ konferencija prasidėjo niūriais apmąstymais apie Orlando šaudynes, kurios įvyko renginio išvakarėse. Timas Cookas atidarė „Worldwide Developers Conference“ San Franciske Orlando šaudynių aukų pagerbimu, ir sakė, kad „Apple“ reiškia „giliausią užuojautą visiems, kurių gyvenimus šis smurtas palietė“.

Tada jis paprašė tylos minutės ir tik paskui pradėjo konferenciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)