Kompanijos vadovas Timas Cookas pradėjo pristatymą, pranešdamas, kad paprastai kompanija nepraleidžia daug laiko gilindamasi į praeitį, tačiau balandžio 1-ąją ji švęs keturiasdešimties metų jubiliejų. Dėl to pristatymo pradžioje buvo pristatytos svarbiausios kompanijos datos, pristatyti įrenginiai.

„Yra 1 mlrd. „Apple“ prietasų aplink visą pasaulį, tai rodo, kiek žmonių turi „Apple“ prietaisus, kokiam kiekiui žmonių jie yra svarbūs“, – tvirtino T. Cookas.

Jis tvirtino, kad kompanija kuria „iPhone“ telefonus savo klientams, siekdama, kad jie taptų puikiausiais asmeniniais prietaisais, nes „iPhone“ telefonai tapo žmonių tęsiniais.

„Prieš mėnesį mes savo klientų paprašėme dalyvauti diskusijoje, kurioje kaip tauta turėjome nuspręsti, kiek vyriausybė galės kištis į mūsų gyvenimą, kiek svarbos ji turės mūsų duomenims ir mūsų privatumui. Aš nustebau, kiek palaikymo sulaukėme. Netikėjau, kad vyriausybė turės tokią poziciją, tačiau mes esame atsakingi už jūsų duomenis ir jūsų privatumą. Tai svarbu ne tik klientams, bet ir visai šaliai“, – sakė T. Cookas.

Tyrimai sveikatos ir aplinkos labui

Apple“ pristatė savo palaikomas tyrimų sritis.

Visų pirma, kompanija stengiasi atrodyti „žalia“ pristatydama naują prietaisų perdirbimo technologiją. Visi prietaisai išardomi, o vėliau panaudojami kitiems gaminiams ar prietaisams kurti.

Antroji tyrimų sritis – sveikata: kompanija investavo į ligų tyrimus (Parkinsono ligos, cukrinio diabeto, Alzheimerio ir kitų), bendradarbiaudama su prestižinėmis sveikatą saugančiomis ir ją tiriančiomis įstaigomis. Tyrimai privedė prie naujo produkto „Research Kit“ – programos, kuri gali diagnozuoti įvairias ligas. „Care Kit“ yra dar viena programa, kuri padės ligoniams sveikti, laikytis nustatytos sveikimo rutinos ir teiks patarimus.

Telefonas, kurį sau leis daug kas

Kaip ir buvo tikėtasi, „Apple“ pristatė mažąjį 4 colių įstrižainės „iPhone SE“.

Kompanijos atstovas, iOS, iPhone ir iPad produktų rinkodaros viceprezidentas Gregas Joswiakas sakė, kad naujasis „iPhone SE“ turėtų tapti mylimiausiu „iPhone“ šeimos nariu.

Nors daugelis apžvalgininkų tikino, kad tikroji mažesnių ir pigesnių „iPhone“ išleidimo priežastis yra noras sumažinti „iPhone“ kainą, kritus kompanijos pardavimams, G. Joswiakas pabrėžė kelias priežastis: kai kurie žmonės tiesiog mėgsta mažus telefonus, o kiti mažesnius „iPhone“ pasirenka kaip pirmąjį „Apple“ prietaisą. Priežastis – sumažinti išmaniųjų telefonų kainas – paminėta nebuvo.

Tačiau kainos elementas tapo svarbus telefono pristatymo pabaigoje. 16GB „iPhone SE“ kainuos 399 dolerius (JAV rinka), o 64 GB prietaisas – šimtu dolerių daugiau. Lyginant su kitų „iPhone“ prietaisų kainomis, panašu, kad naująjį „iPhone“ sau leisti galės daugiau vartotojų.

„iPhone“ bus išleistas keturių spalvų ir žadama, kad jis bus itin galingas, dėl jame įmontuotų „A9“ procesoriaus ir „M9“ koprocesoriaus. Tvirtinama, kad jo grafika veiks triskart greičiau nei „iPhone 5s“ telefone. Taip pat naujojo „iPhone“ baterija tarnaus ilgiau.

Žadama, kad ir nuotraukos dėl papildomų kamerai suteiktų savybių bus aukštesnės kokybės. „iPhone SE“ įtaisyta 12MP „iSight“ kamera, taip pat pagreitintas jos fokusavimas, įdiegta natūralaus tono blykstė, kuri leidžia tamsoje darytoms nuotraukoms atrodyti natūraliau, pašalina nenatūralius išblukimus. Pristatyta ir 64MP panoraminių nuotraukų galimybė, taip pat – gyvosios nuotraukos.

Taip pat telefone įdiegta atrakinimo funkcija prisilietimu.

Pirmiausia „iPhone“ bus pradėtas pardavinėti JAV, Jungtinėje Karalystėje, Kanadoje, Kinijoje ir kitose didžiosiose šalyse: užsakymai bus pradėti priiminėti jau kovo 24-ąją, o naujieji telefonai bus išsiųsti kovo paskutinę dieną. Iki gegužės pabaigos „iPhone“ turėtų pasiekti ir kitas šalis, tarp kurių matysime ir Lietuvą.

Tvirtinama, kad patobulinimų sulaukė ir „iOS“. Naujoji versija, reaguodama į prietaiso buvimo vietą, reguliuos apšvietimą: artėjant vakarui, išmaniajame prietaise mažės mėlynos spalvos kiekis, apšvietimas taps natūralesnis.

Negana to, pristatyta slaptažodžiais saugomų užrašų funkcija.

Sveikatos skiltyje bus surinktos gerai vertinamos ir patogios su sveikata ir judėjimu susijusios programėlės. Naujienų programėlė pristatys pačias naujausias ir vartotojui aktualiausias žinias, remdamasi ankstesniais jo pasirinkimais.

Atnaujinta „CarPlay“ paslauga, kuri turėtų pakeisti naudojimąsi telefonu automobilyje: automobilio ekrane bus galima patogiau įjungti ir išjungti muziką, taip pat patogiau naudotis žemėlapiais, matyti netoli esančias degalines, kavines, restoranus ir net parkavimosi vietas. Tikima, kad galimybę naudotis šia technologija ilgainiui turės visi automobiliai.

Naujasis planšetinis kompiuteris bus mažesnis

Kaip praėjusiais metais pristatytas „iPad“ 12 colių planšetinis kompiuteris, taip šįkart kompanija išleido panašią, tik mažesnę „iPad Pro“ versiją. Naujojo planšetinio kompiuterio įstrižainė – 9,7 colio.

„Šios įstrižainės planšetiniai kompiuteriai visada buvo populiariausi, juos įsigiję turi apie 200 mln. vartotojų“, – sakė „Apple“ vyresnysis rinkodaros prezidentas Philas Schilleris.

Jo nuomone, šis prietaisas bus ne toks didelis, tačiau patogesnis nešiotis. Jis juokavo, kad dažniausiai šios įstrižainės planšetinių kompiuterių naudotojai ieško patogumo, antroji jų kategorija – buvę „Windows“ palaikančių produktų vartotojai. Ph. Schilleris tikisi, kad visai netrukus planšetiniai kompiuteriai pakeis nešiojamuosius ar net stacionarius kompiuterius.

Naujasis „iPad Pro“ savo galingumu neturėtų skirtis nuo pirmtako, tačiau pabrėžtina, kad jis 40 proc. mažiau atspindi šviesą. Tai esą yra mažiausiai atspindintis šviesą planšetinis kompiuteris.

Negana to, jo ekranas yra 25 proc. šviesesnis, ir tai esą yra šviesiausias planšetinis kompiuteris pasaulyje.

Šis planšetinis kompiuteris turi ir dar vieną ekrano ypatybę: jis reaguoja į šviesos intensyvumą ir prisitaiko prie aplinkos taip, kaip popieriaus lapas įvairiuose apšvietimuose. Tai reiškia, kad esant dienos šviesai ekranas atrodys baltesnis, o blausioje šviesoje jis nebus toks ryškus.

Naujasis planšetinis kompiuteris turi keturis garsiakalbius.

Netrikdomą jo veikimą turėtų garantuoti A9X 64-bit procesorius ir M9 koprocesorius. Kompanijos atstovas pabrėžė, kad ir žaidimai, ir profesionalų programėlės turėtų veikti netrikdomai: „tiesiog skristi“.

„iPad Pro“ turi 12MP kamerą nugarėlėje, priekinės kameros raiška – 5MP. Taip pat kamera gali filmuoti 4k raiškos filmus ir daryti 63MP panoramines nuotraukas. Joje, kaip ir „iPhone SE“, įterpta galimybė daryti judančias nuotraukas.

Pristatyti ir planšetinio kompiuterio priedai: klaviatūra, kuri iškart prisijungia planšetinį kompiuterį, ir šis tampa mažu nešiojamuoju kompiuteriu, elektroninis pieštukas, prijungiamas SD kortelių skaitytuvas ir USB kameros jungtis.

32GB „iPad Pro“ kainuos 599 dolerius. Didėjant talpai, „iPad Pro“ kainos tik augs. Pristatytas ir 256GB prietaisas, kuris JAV kainuos 899 dol. Išleistas ir tokios pat talpos 12 colių „iPad Pro“, kuris kainuos beveik 1100 dol.

Naujasis planšetinis kompiuteris bus keturių spalvų – pilkos, sidabrinės, auksinės ir rožinės auksinės.

Kaip ir „iPhone SE“, prietaisus keliose šalyse bus galima užsakyti kovo 24-ąją, o siųsti jie bus pradėti kovo 31-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (274)