Ataskaitoje pateikiami statistiniai duomenys apie užklausas, kurias "Apple" gavo iš daugiau nei 30 šalių specialiųjų tarnybų. Kaip teigiama ataskaitoje, užklausos buvo susijusios tiek su "iTunes", "iCloud" ir "Game Center" vartotojų paskyromis, tiek su informacija apie "Apple įrenginius. Ataskaitoje pateikiama 2013 m. sausio 1 d. - birželio 30 d. laikotarpio informacija.

Daugiausia užklausų "Apple" gavo iš JAV valdžios institucijų. Tikslus tokių užklausų skaičius neatskleidžiamas - ataskaitoje tik nurodoma, kad JAV teisėsaugos institucijos pateikė 1-2 tūkst. tokių užklausų. Antrąją vietą pagal užklausų skaičių užėmė Didžioji Britanija (127 užklausos). Trečiojoje ir ketvirtojoje vietoje - Ispanijos ir Vokietijos valdžia (atitinkamai 102 ir 93 užklausos).

Visa "Apple" statistika skirstoma į asmeninę informaciją, susijusią su turiniu, ir informaciją apie įrašus "iTunes", "iCloud" ir "Game Center" paskyrose.

Anksčiau ataskaitas apie bendradarbiavimą su specialiosiomis tarnybomis jau skelbė socialinis tinklas "Facebook", "Twitter", taip pat tokios kompanijos kaip "Google" ir "Yahoo!". Leisti atskleisti informaciją apie bendradarbiavimą su specialiosiomis tarnybomis daugelis JAV kompanijų paprašė šių metų vasarą, netrukus po pranešimų apie interneto vartotojų sekimo programas, sukurtas JAV Nacionalinio saugumo agentūros.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)