IBM skelbia, jog pagal šios partnerystės sąlygas jie sukurs visą klasę – daugiau nei 100 – verslo programėlių, skirtų išskirtinai „iPhone“ ir „iPad“ įrenginiams. Mainais IBM galės pardavinėti „Apple“ produktus su daugiau nei 100 verslui specializuotų programėlių savo klientams visame pasaulyje, skelbia cnbc.com.

Kai kurios IBM programėlės suteiks papildomų įrenginio valdymo, saugumo, analizės ir mobiliosios integracijos galimybių. O „AppleCare“ užtikrins šių programėlių aptarnavimą.

„Apple“ generalinis direktorius Timas Cookas išskirtiniame interviu CNBC televizijai teigė, jog šios partnerystės tikslas - „verslo transformavimas“. Tikimasi, kad užmezgus tokius santykius bus galima „mobiliųjų paslaugų pažadą vykdyti visai kitu būdu“.

Vienas iš didžiausių šios partnerystės privalumų – pašalinta bene didžiausia kliūtis įžengti į verslo aplinką: išspręstas saugumo klausimas, tikino IBM generalinė direktorė Virginia Rometty. Įrenginių saugumo svarba nepaliaujamai didėja augant kibernetinių nusikaltimų ir vis skvarbesnio vyriausybinio sekimo grėsmei.

Tokia sąjunga daugiausiai susirūpinimo turėtų kelti bendrovei „Blackberry“ - kadaise buvusiai verslo mobiliosios įrangos lyderei, kuri nori atsitiesti po kelerių metų nuostolingos veiklos ir sprunkančių klientų.

„Apple“ iškėlė kardą, susmeigė jį į „Blackberry“ širdį ir pareiškė: „su tavimi baigta“, - situaciją vaizdžiai pakomentavo turto valdymo bendrovės „Gerber Kawasaki“ generalinis direktorius Rossas Gerberis.

Neabejotina, kad ši partnerystė turėtų priversti pasitempti ir „Microsoft“ - operacinių sistemų ir kitos programinės įrangos stacionariems kompiuteriams gigantai pastaruoju metu stengiasi plėsti savo veiklą mobiliųjų įrenginių ir debesų kompiuterijos srityje, labiausiai taikantis į verslo klientus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)