Puslapį „How Old“ per keletą valandų nuo jo atsiradimo aplankė 35 tūkstančiai vartotojų. Šis puslapis analizuoja įkeltas jo lankytojų ar jų draugų nuotraukas ir pagal veido struktūrą nusprendžia asmens amžių.

Pasak programą pristačiusios kompanijos „Microsoft“, ji veikia analizuodama 27 veide esančius taškus. Šie „orientyrai“ – tai veido taškų grupės ir bruožai, įskaitant vyzdį, akių kampučius ir nosį.

Bruožai analizuojami naudojant statistinius algoritmus. Kompanija pažymėjo, kad spėjimas ne visada gali būti 100 proc. teisingas

„Daily Mail“ atliko eksperimentą, kuriam pasitelkė įvairaus amžiaus vyrus ir moteris ir nustatė, kad dažniausiai programa apskaičiuodavo amžių su trejų metų paklaida. Programa taip pat 100 proc. tikslumu atskyrė vyrų ir moterų nuotraukas.

Keletas moterų persigando, kai programa pareiškė, kad jos atrodo gerokai vyresnės nei yra iš tiesų. Pasak programos, vienai 25 metų moteriai yra 39 metai. Kita vertus, kelias moteris programa penkeriais–šešeriais metais pajaunino. 54-erių eksperimento autorės mama pasijautė besanti devintame danguje, kuomet programa nutarė, kad jai yra 41 metai.

Įdomus faktas tas, kad tie, kurių amžiaus programa neatspėjo, prisipažino, kad ir gyvenime aplinkiniai dažnai negali nustatyti jų amžiaus.

Kitas įdomus faktas – kuo storesnis makiažo sluoksnis nuotraukoje, tuo vyresnį amžių spėjo programa.

Eksperimentas baigėsi drastiška nesėkme: barzdotas keturiasdešimtmetis leidinio fotoredaktorius, pasak programos, yra trylikametis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (302)