Pasak H.Ruizo, tiek AMD vadovybė, tiek paprasti darbuotojai yra pilni optimizmo ir dės visas pastangas, kad kompanija taptų mikroprocesorių rinkos lydere. Milžiniškas dėmesys telkiamas bendradarbiavimui su kompiuterių gamintojais ir platintojais.

Jau trečius metus AMD atlieka stambių kompanijų, perkančių AMD produkciją, apklausas, kurios padeda išsiaiškinti klientų požiūrį į bendrovės produkciją. Kaip pareiškė H.Ruizas, jei prieš trejetą metų teigiamai apie AMD lustus atsiliepė tik 20-30 proc. respondentų, tai naujausio tyrimo duomenimis apie 80 proc. klientų mano, kad AMD procesoriai yra geras pasirinkimas.

AMD vadovo manymu, pagrindinė problema slypi tame, kad stambios kompanijos, norinčios įsigyti kompiuterius su AMD procesoriais, paprasčiausiai negali to padaryti, kadangi kompiuterius gamintojai ir surinkėjai tokių sistemų nesiūlo. Priežastis paprasta: gamintojai bijo sugadinti santykius su „Intel“. Tokios kompanijos, kaip „Gateway“ ir IBM oficialiai paskelbė, jog nesiruošia pateikti vartotojams kompiuterių su AMD lustais. H.Ruizas mano, kad už to slypi „Intel“. Tačiau pokyčiai šioje srityje po truputį vyksta. Pavyzdžiui, kompanija „Hewlett-Packard“ jau parduoda kompiuterius su AMD procesoriais.

Kartą per pusę metų AMD rengia seminarus įvairių kompanijų IT padalinių vadovams, kuriuose pristatomi nauji lustai, pateikiamos jų savybės, demonstruojama, kodėl vertėtų pereiti prie jų naudojimo.

H.Ruizas dideles viltis sieja su 64 bitų procesoriais „Hammer“, rinkoje pasirodysiančiais ateinančiais metais. Pasak jo, pagrindinė šių procesorių ypatybė yra tai, kad jie palaiko tiek 64 bitų, tiek 32 bitų taikomąsias programas, o jų kaina bus ne ką didesnė, nei įprastų 32 bitų procesorių. Susidomėjimą „Opteron“ platforma (tarnybinėms stotims skirta „Hammer“ versija) jau išreiškė viena stambiausių programinės įrangos gamintojų, kompanija „Oracle“. Šiuo metu taip pat ruošiamasi naujiesiems procesoriams pritaikyti operacijų sistemą „Linux”.

„Advanced Micro Devices” generalinis direktorius mano, kad „Hammer“ procesoriai domina ir programinės įrangos gigantą „Microsoft“, kadangi šie lustai leis korporacijai išnaudoti visas x86 architektūrai pritaikytas programas ir tuo pat metu palaipsniui pereiti prie 64 bitų programinės įrangos. Skirtingai nuo „Intel Itanium“ lustų, „AMD Hammer“ nereikės kurti visiškai naujų operacijų sistemų. Tokiu būdu, „Microsoft“ ne tik išlaikytų, bet ir sustiprintų savo pozicijas operacijų sistemų rinkoje.

Hectoras Ruizas atsisakė komentuoti gandus, jog kompanija „Apple“ planuoja gaminamuose kompiuteriuose naudoti 64 bitų AMD procesorius, tačiau pareiškė, kad „toks bendradarbiavimas būtų gana įdomus“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją