Kaip praneša techradar.com, juodojoje programišių rinkoje yra parduodama atnaujinta 2022 metų duomenų bazė su 487 mln. mobiliųjų telefonų numerių, naudojamų „WhatsApp“ programėlėje. Teigiama, kad vartotojai yra iš 84 pasaulio šalių.

Iš viso skaičiuojama apie 2 mlrd. „Whatsapp“ programėlės vartotojų.

Teigiama, kad daugiau nei 32 mln. nutekintų vartotojų duomenų yra iš JAV, 11 mln. iš Jungtinės Karalystės, taip pat Egipto, Italijos, Prancūzijos ir kt.

Kol kas apie „WhatsApp“ vartotojų duomenų nutekinimą „Meta“ nepranešė, paties fakto nepatvirtino ir savo vartotojų neįspėjo.

Pirmieji apie galima duomenų nutekinimą pranešė portalas „Cybernews“. Remiantis „Cybernews“ duomenimis, nutekinta daugiau nei 220 tūkst. „WhatsApp“ vartotojų duomenų iš Lietuvos.

Nutekinti telefono numeriai gali būti naudojami įvairiais sukčiavimo tikslais.

Programėlė „WhatsApp“ priklauso kompanijai „Meta“, kuriai taip pat priklauso ir socialiniai tinklai „Facebook“, „Instagram“ ir kt. Apie tai, jog „WhatsApp“ vartotojai turėtų skubiai imtis kibernetinio saugumo priemonių ar kitų su saugumu susijusių veiksmų nei „Meta“, nei „WhatsApp“ nepranešė, o naujausiuose „WhatsApp“ tviterio paskyros įrašuose tėra tik programėlės naujinių informacija.

Paskutinis įrašas čia įkeltas lapkričio 25 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)