Pasak Vilniaus universiteto docento Jurgio Storastos, „studentų mokslinių darbų konferencija – rimta paraiška, starto aikštelė į mokslo pasaulį, savarankiškai ugdant savo kūrybinę galią. Idėjinis bendravimas mokslininkui - tai jo tikrasis penas“. Anot mokslininko, moksle didžiausią vertę turi idėjos, bet jeigu mokslininko idėjos yra nepripažintos, jo mokslas neturi ateities. Todėl buvęs Fizikos fakulteto prodekanas įsitikinęs, kad „naujas idėjas reikia aptarti, nes tai, pirmiausia, labai naudinga jų autoriams“.

Šiemet konferencijoje, pasižyminčioje plačiu temų spektru, savo mokslinius darbus pristatys net du šimtai dalyvių iš Lietuvos ir užsienio universitetų bei mokslo institutų. Jų laukia ne tik turiningos žodinių ir stendinių pranešimų sesijos, bet ir studentų laboratorijos atidarymas, ekskursijos po Vilniaus miestą ir universitetą bei apdovanojimai geriausių pranešimų autoriams, kuriuos įteiks konferencijos organizatoriai – Vilniaus universiteto Fizikos fakulteto Studentų mokslinės draugijos nariai.

Įdomi šių metų naujovė - įvadines pranešimų sesijų paskaitas ves kviestiniai lektoriai, žymūs Lietuvos ir užsienio mokslininkai. Konferenciją atidarys vienos iš sėkmingiausių Lietuvos lazerių kompanijos UAB „Šviesos konversija“ mokslo direktorius dr. Romualdas Danielius. Panašia, tačiau dar jauna mokslo ir verslo bendradarbiavimo patirtimi dalinsis Fizikos fakulteto absolventai broliai Kristijonas ir Augustinas Vizbarai, UAB „Brolis Semiconductors“ įkūrėjai. Konferencijos akcentu taps specialiai dėl konferencijos į Lietuvą atvykstantys du pasaulyje žinomi užsienio profesoriai, savo sričių profesionalai – tai Jungtinės Karalystės Rytų Anglijos universiteto profesorius Davidas L. Andrewsas ir Šveicarijos ETH aukštosios mokyklos profesorius Markusas W. Sigristas. Taip pat paskaitas skaitys VU atstovai – garsus mokslininkas, Vilniaus universiteto profesorius Juozas Vaitkus, ir dėstytojas, dr. Thomas Gajdosikas.

Tris dienas VU Fizikos fakultete vyksianti konferencija yra atviras universiteto renginys, skiriamas ne tik bendruomenei, bet ir plačiajai visuomenei. Paskaitos skaitomos anglų kalba.

Kviestinių lektorių paskaitų tvarkaraštis:

Kovo 19 d.

14:30 Prof. Markusas W. Sigristas “Lazeriniai cheminiai jutikliai

Kovo 20 d.

09:00 Augustinas ir Kristijonas Vizbarai „Mokslinis kelias į sėkmingą karjerą

14:30 Prof. Juozas V. Vaitkus „Defektų inžinerija: pagrindai ir taikymai

Kovo 21 d.

09:00 Prof. Davidas L. Andrewsas „Šviesos energijos surinkimo struktūros

14:30 Dr. Thomas Gajdosikas „Higso bozonas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)