Ar būta dinozaurų, kurie plaukiojo vandenyje? O tokių, kurie skraidė? Gal esama dinozaurų, kurie išliko ir iki šių dienų? O jei atsistotume šalia, kiek kartų dinozauras būtų didesnis už žmogų?

Dinozaurų akademija. E. Gendrėnaitės nuotr.

Artėjant mokslo metams Kaune esančiame prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ pradeda veikti „Dinozaurų akademija“, rašoma pranešime spaudai.

Tai – tai septyniose erdvėse organizuojama edukacinė interaktyvi pramoga, kurioje apsilankę vaikai sužinos ne tik įspūdingiausių ir paslaptingiausių Žemės gyventojų istoriją, jų evoliuciją ir išnykimo priežastis, susipažins su dinozaurų rūšimis, jų dydžiu, svoriu, mityba, išgirs, kokius garsus jie skleidė, bet ir galės pastovėti šalia realaus dydžio dinozauro maketo.

Dinozaurų akademijoje bus įdomu ir paleontologija besidomintiems vaikams – čia užsukę, jie sužinos pagrindinius paleontologijos faktus, o vėliau galės juos įtvirtinti praktine užduotimi – iškasdami dinozauro skeletą.

Dinozaurų akademija. E. Gendrėnaitės nuotr.

Čia įsikūrusi ir fosilijų paroda, kurią pristato Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejus. Fosilijos – tai suakmenėjusios, suanglėjusios ar sušalusios gyvūnų liekanos, liudijančios apie gyvūnus, kurie gyveno iki dinozaurų klestėjimo laikų, dinozaurų klestėjimo metu ir dinozaurams išnykus gyvena iki dabar. Atidžiai įsižiūrėkite į kiekvieną iš jų – gal nustebsite supratę, kad kažkokį panašų – keistais raštais, ornamentais ar įspaudais pažymėtą – akmenėlį esate laikę savo rankose.

Edukacinės pramogos trukmė – 30 min. Joje dalyvaujama 8–10 vaikų grupėmis. Pramoga skirta 4–10 m. vaikams. Ji bus organizuojama centrinėje prekybos centro aikštėje, prie akvariumo. Edukacinė programa veiks iki rugsėjo 6 d.

Su dinozaurais Lietuvoje susipažinti galima ir po atviru dangumi esančiame „Dino parke“. Šios „dinozaurų džiunglės“ yra įsikūrusios šalia Klaipėdos, Radailiuose.

Dar viena dinozaurų ir drakonų ekspozicija Lietuvoje – „DinoDragon“ – yra įsikūrusi Raubonių parke, šalia Via Baltija automagistralės, prie Raubonių piliakalnio.

Dinozaurų parkas Brazilijoje.

Dinozaurų parkai yra išpopuliarėję visame pasaulyje, ne tik Lietuvoje. Štai turistai iš viso pasaulio plūsta į didžiausią dinozaurų parką Brazilijoje, netoli Rio de Žaneiro, kur gali pamatyti realaus dydžio animatroninių dinozaurų ir paieškoti nuotykių atogrąžų miške.

Parkas „Dinozaurų žemė“ įkurtas draustinyje su atogrąžų miškais, nuo Rio de Žaneiro iki parko – dvi valandos kelio. Parke yra 40 natūralaus dydžio animatroninių dinozaurų, sukurtų remiantis moksliniais duomenimis apie šiuos išnykusius gyvūnus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)