Nerono teatras yra minimas antikiniuose Plinijaus Vyresniojo, Svetonijaus, Tacito tekstuose, nurodė laikraštis „Corriere della sera“.

Nerono laikų teatro liekanos.

Šiuo metu archeologai kasinėja Palaco dela Rovere, rūmų, kuriuos valdo Jeruzalės Šventojo Kapo riterių ordinas, sodo teritorijoje.

AP nurodė, kad kalbama apie naujai statomą tinklo „Four Seasons“ viešbutį, kurį planuojama atidaryti Vatikano jubiliejaus proga 2025 metais. Tikimasi, kad tuomet į Romą atvyks apie 30 mln. žmonių.

Nerono laikų teatro liekanos.

Mokslininkai kasinėjimų rezultatus jau apibūdino kaip išskirtinius, kadangi radiniai leidžia iš arčiau pažvelgti į ištisą Romos istorijos etapą, apimantį laikotarpį nuo Romos imperijos laikų iki XV amžiaus.

Taip pat kasinėjimų vietoje buvo rasti stikliniai ir keraminiai X amžiaus indai. Vyriausioji archeologė Marcija Di Mento pabrėžė, kad anksčiau yra surasti tik septyni stikliniai minėtos epochos indai, o dabar pavyko rasti dar septynis.

Nerono laikų teatro liekanos.

Taip pat mokslininkai aptiko marmurines kolonas ir paauksuotus elementus, kas leido padaryti išvadą, kad antikiniuose tekstuose minimas Nerono teatras tikrai egzistavo ir buvo įsikūręs netoli Tibro upės.

Kasinėjimu metu rasti daiktai atiteks muziejui, o griuvėsiai, užbaigus visus tyrimus, vėl bus užversti, nurodė AP.

Nerono laikų teatro liekanos.