„Leisdami valstybės lėšas, pirmiausia turime kelti skaidrumo, nešališkumo ir objektyvumo kriterijus, todėl negali būti net menkiausios abejonės dėl vieno ar kito vykdomo projekto tikslingumo. Gavę išvadas dėl nustatytų pažeidimų, nedvejodami pritarėme sprendimui stabdyti šį projektą. Visada siekiame, kad tiek šalies biudžeto, tiek ES skirtos lėšos būtų naudojamos tikslingai, sukuriant maksimalią naudą ekonomikai ir visuomenei“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė A. Armonaitė.

Delfi seniau rašė apie prieštaringąjį „Jausmomatį“. Kalbinti ekspertai tokį projektą išvadino pseudomokslu. Aoie tai plačiau galite perskaityti ČIA.

Projekto „Inovatyvios technologinės sistemos žmogaus jausmų ir emocinės būsenos stebėjimui bei vertinimui“, arba vadinamojo „Jausmomačio“, idėja pradėta plėtoti dar 2017 metais. Prietaiso, skirto žmogaus emocinei būsenai matuoti ir ilgalaikėms emocijų bei jausmų kitimo tendencijoms sekti, kūrimo projektui buvo numatyta skirti 678 tūkst. eurų Europos Sąjungos lėšų, o finansavimo sutartis su LVPA buvo pasirašyta 2019 m. lapkritį, nurodoma Ekonomikos ir inovacijų ministerijos pranešime.

Vėliau pasiūlymus kurti šį prietaisą pateikė 6 dalyviai, tačiau jau tuomet jo kūrimas visuomenei sukėlė abejonių dėl skaidrumo ir tikslingumo.

Atsižvelgdama į tai, praėjusių metų rudenį Ekonomikos ir inovacijų ministerija inicijavo papildomą „Jausmomačio“ projekto peržiūrą. LVPA atliko pakartotinį projekto ekspertinį vertinimą ir šių metų vasarį gavo dviejų naujų ekspertų išvadą, kad projekto veikla neatitinka finansavimo sąlygų apraše nurodytos remiamos veiklos ir jis negali būti finansuojamas.

LVPA konstatavo pažeidimą ir pateikė ministerijai pasiūlymą nutraukti projekto finansavimo ir administravimo sutartį, kuriam ministerija pritarė. Šiuo metu LVPA yra pradėjusi projekto sutarties nutraukimo procedūrą, teigia ministerija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)