Daugybė įvairių žanrų knygų ir filmų pasakoja apie slaptąsias brolijas, pavyzdžiui, masonus. Kai kurie pasakojimai yra paremti istoriniais įvykiais, kiti – išgalvoti, siekiant sensacingumo. Slaptomis brolijomis domėtis ir šventai tikėti ypač mėgsta užkietėję sąmokslo teorijų skleidėjai. O būtent negandų (pavyzdžiui, COVID-19 pandemijos) metu sąmokslo teorijos tampa itin populiarios. Tad nenuostabu, kad nuo pandemijos pradžios socialiniuose tinkluose bei įvairiuose internetiniuose puslapiuose yra skleidžiama informacija apie dar vieną slaptą broliją, kuri siekia, jog Žemėje liktų tik 1 milijardas gyventojų.

Melas

Nuo 1970 iki 2070 metų Žemėje turi likti ne daugiau kaip vienas milijardas žmonių. Likusieji penki su puse milijardo turi būti sunaikinti.
diskortas.lt; anomalija.lt

Internetiniuose puslapiuose anomalija.lt ir diskortas.lt buvo pasidalinta neva sensacingu tekstu: „Slaptas planas: Žemėje privalo likti tik milijardas žmonių“.

Šiame tekste pasakojama apie slaptą vyriausybę, kuri vadinama 300 komitetas. Neva ši slapta organizacija užsakė mokslinį tyrimą, kurio metu paaiškėjo, kad Žemės ištekliai yra riboti, todėl iki 2070 nuspręsta, jog mūsų planetoje turi likti tik milijardas gyventojų – „auksinis milijardas“. Skelbiama, kad neva į šį „auksinį milijardą“ pateko tik Jungtinės Amerikos Valstijos, Kanada, Vakarų Europa, Izraelis ir Japonija. Neva tai 300 komitetas ir įgyvendina savo „globalinę Žemės gyventojų naikinimo programą“.

Melaginga informacija

Pavyzdžiui, neva tai viena iš šios programos dalių – Afriką siaubianti AIDS epidemija. O štai Šiaurės tautas (tikriausiai prie jų galime priskirti ir Lietuvą) nuspręsta naikinti alkoholiu, tabaku, narkotikais ir tvirkinimu.

Tačiau šis visas aprašomas planas yra melaginga sąmokslo teorija. Ši sąmokslo teorija tikina, kad 300 komitetas (dar žinomi kaip Olimpiečiai) yra neva 1727 metais britų aristokratijos įkurta slapta organizacija. Ši teorija pirmą kartą paminėta buvo 1909 metų „Neue Freie Presse“ straipsnyje, kuriame cituojamas to meto vokiečių politikas Waltheris Rathaenau. Jis teigė, kad 300 vyrų, kurie vieni kitus pažįsta, vadovauja kontinento ekonomikų likimams ir siekia jų sėkmės, veikdami savo aplinkoje.

Ir nors šiame sakinyje nėra nė žodžio apie žydus, jau po kelerių metų buvo tikinama, kad visi 300 slaptos organizacijos nariai yra žydų kilmės.

Šią sąmokslo teoriją 1991 metais plačiai aprašė britų rašytojas bei žinomas sąmokslo teorijų skleidėjas John Coleman. Jis 300 komiteto temai skyrė visą knygą. Šiai jo skleidžiamai sąmokslo teorijai patikimumo suteikė faktas, kad J. Coleman seniau dirbo britų žvalgyboje, tačiau savo teiginiams įrodyti jis nepateikia jokių konkrečių įrodymų.

Šaltiniai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (307)