Laiminga chirurginės operacijos pabaiga sukėlė sveikinimų ir plojimų audrą, tačiau jau po penkių valandų dėl hematomos (ribotos išsiliejusio kraujo sankaupos smegenyse) atgal į operacinę teko vežti Marią Teresą (Mariją Teresą). Pasak ligoninės atstovo tokios komplikacijos nėra netikėtos, o bendros abiejų mergaičių perspektyvos yra teigiamos.

Tuoj po operacijos ją stebėjęs UCLA gydytojas dr. Houmanas Hemmatis žurnalistams sakė: "Dvynės laikosi labai gerai. Fiziškai jos atskirtos, atskirtos ir jų smegenys, kaukolės bei oda." Pasak H.Hemmati, operacija buvo mažiau komplikuota nei tikėtasi, kadangi paaiškėjo, kad mergaičių smegenys nebuvo suaugusios.

Tačiau vis tiek operacija buvo sunki ir neįprasta: gydytojams prireikė devynių valandų atidengti dvynukių smegenis. Paskui mažosios Maria Teresa ir Maria de Jesus Quiej-Alvarez buvo operuojamos dar daugiau nei vienuolika valandų.

Gvatemaloje kaimo vietovėje gimusio mergaitės buvo suaugusios viršugalviais, o jų veidukai - pasukti į priešingas puses.

Į operacinę mergaitės buvo atvežtos prieš pat 8 val. ryto vietos (17 val. Lietuvos) laiku, o chirurgai darbą pradėjo apie 2 val. po pietų vietos (23 val. Lietuvos) laiku po to, kai anesteziologai į kvėpavimo takus įvedė specialius vamzdelius bei prijungė intraveninius vamzdelius, kuriomis buvo tiekiamas kraujas ir vaistai.

Nors mergaičių smegenys veikė nepriklausomai ir kiekvienos mažylės smegenis normaliai maitino atskiros arterijos, tyrimai parodė, kad kai kurios smegenis drenuojančios venos grįžta į kitą dvynukę, sakė medikai. Gydytojams šias venas reikėjo išsaugoti ir pakeisti jų padėtį, kitaip abiem mergaitėms grėsė priepuolis.

Suaugę dvynukai gimsta kartą iš 200 tūkst. gyvų gimusių porų, tačiau naujagimiai, kurie yra suaugę viršugalviais, dar vadinami kraniopagiškais, sudaro tik apie 2 proc. tokių gimimų.

Medicininėje literatūroje yra aprašyta 40-50 tokių dvynių atvejų. Iš jų tik 15 proc. sulaukė penkerių metų amžiaus ir tik viena pora išgyveno iki pilnametystės, sakė Los Andželo vaikų neurochirurgijos instituto "Cedars-Sinai Maxine Dunitz" vedėjas gydytojas dr. Moise'as Danielpouras.