Ketvirtadienį iš Baikonūro kosmodromo Kazachstane turėjo pakilti erdvėlaivis „Sojuz MS-25“ su trimis astronautais iš Rusijos, Baltarusijos ir JAV, tačiau likus keliolikai sekundžių iki starto skrydis buvo atšauktas.

Atskiroje NASA transliacijoje buvo pranešta, kad erdvėlaivio pakilimas nutrauktas likus 20 sekundžių iki starto, bet priežastis kol kas nenurodoma.

Pranešime teigiama, kad „variklių paleidimo seka“ neįvyko taip, kaip tikėtasi, todėl aktyvavosi „automatinė komanda nutraukti atgalinį skaičiavimą“.

„Sojuz MS-25“ įgula yra saugi. Dabar prasidės įgulos išlaipinimo iš erdvėlaivio ir jos grąžinimo į įgulos patalpas viešbutyje „Cosmonaut“ darbai“, – sakė NASA pranešėjas.

Be „automatinio“ starto atšaukimo, kuris buvo parodytas per tiesioginę transliaciją, Rusijos kosmoso agentūra „Roscosmos“ kol kas nekomentavo, kas lėmė starto nesėkmę.

Misija turėjo į kosmosą iškelti pirmąją Baltarusijos astronautę, 33 metų Mariną Vasilevskają.

Kosmosas yra viena iš paskutinių JAV ir Rusijos bendradarbiavimo sričių, per pastaruosius dvejus metus beveik visiškai nutrūkus Maskvos ir Vašingtono santykiams.

Rusija teigia planuojanti pasitraukti iš TKS ir statyti savo kosminę stotį

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)