Tokia informacija pateikiama JAV tinklalapiuose remiantis Šiaurės Amerikos jungtinės aerokosminės gynybos vadovybės (NORAD) duomenimis.

Vašingtono interneto leidinys „freebeacon.com“ patvirtina prognozuojamą erdvėlaivio įskriejimo į tankiuosius atmosferos sluoksnius datą, bet patikslina laiką – 20 valandų 30 minučių Lietuvos laiku.

Antradienį iš Baikonūro kosmodromo raketa „Sojuz-2.1a“ paleistam transporto laivui „Progress M-27M“ nepavyko numatytu laiku susijungti su Tarptautine kosmine stotimi. Pasak specialistų, to priežastys – neadekvati telemetrija, nekorektiškas aparato išvedimas į orbitą ir nekontroliuojamas jo sukimasis aplink savo ašį.

Šiuo metu kosminis laivas nekontroliuojamas artėja prie Žemės. Kada ir kur nukris nesudegę erdvėlaivio fragmentai, specialistai galės nustatyti likus kelioms valandoms iki jo įskriejimo į tankiuosius atmosferos sluoksnius.

„Progress M-27M“, be įprastinio maisto, aprangos, deguonies krovinio bei mokslinės įrangos, turėjo nugabenti į TKS Pergalės vėliavos kopiją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (473)