„Mokslo sriubos“ tinklalaidėje A. Ribinskas pasakojo, kad įsilaužėliai sugeba išradingai pasiekti konfidencialią informaciją, ją nutekinti, pasisavinti ar už ją pareikalauti atlygio. Asmeninė vartotojų informacija, pavyzdžiui, banko kortelės duomenys, elektroniniai laiškai, gali būti parduoti tamsiajame internete (angl. Dark Web), kuriame taip pat siūloma įsigyti narkotikų, ginklų, platinama pornografija. Šiuos duomenis nusipirkę piktadariai labai pasistengę gali ištuštinti jūsų banko sąskaitą, o tamsiajame internete juos bus sunku susekti.

Apie tai, kas slypi tamsiojoje, dažnam negirdėtoje interneto pusėje, „Mokslo sriubos“ tinklalaidėje pasakojo etiškas programišius A. Ribinskas. Be to, pašnekovas įvardijo pagrindinius žingsnius, kurių privalu imtis norint apsisaugoti internete.

Pokalbis su A. Ribinsku – „Mokslo sriubos“ „Youtube“ paskyroje:

„Mokslo sriuba“ – tai ne pelno siekianti jaunų žmonių iniciatyva, kuriama bendradarbiaujant su Baltijos pažangių technologijų institutu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)