Fotoaparato kamera pavyko užfiksuoti ganėtinai įspūdingą vaizdą: ryškų Saulės vainiką ir pačiame centre juoduojantį Mėnulį. Į kadrą pateko ir lėktuvo, iš kurio fotografuota, sparnas, o tolumoje matyti kitas orlaivis, iš kurio taip pat stebimas Saulės užtemimas, rašoma portale scitechdaily.com.

Tamsi dangaus sritis, išplitusi abipus užtemdytos Saulės, – tai vadinamasis šešėlio kūgis. Tamsi jį yra dėl Mėnulio metamo šešėlio, kuris išilgėjęs ir įgavęs atitinkamą formą. Atidžiau paanalizavus Saulės užtemimo vaizdą, dešinėje galima įžiūrėti Merkurijaus planetą.

Kito visiško Saulės užtemimo reikėtų laukti 2023-iųjų balandį. Jo metamas šešėlis turėtų siekti tam tikrus Australijos ir Indonezijos regionus. 2024-ųjų balandį įvyksiantis analogiškas reiškinys bus matomas Šiaurės Amerikoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)