Kilmė


Delfi jau kelis kartus aprašė sukčių puslapius, kuriuose reklamuojamas neva tai stebuklingas vaistas, kuris padės išvalyti kraujagysles. Šįkart sukčiai nusprendė nusitaikyti į lietuvius, kurie kenčia nuo grybelio.

Mažiau pastabus skaitytojas, užklydęs į sukčių puslapį, gali jį palaikyti tikru naujienų portalu. Neva šiame portale yra skelbiamas sensacingas interviu su istorijos heroje neegzistuojančia Nijole Oželaite. Kažkodėl ši moteris yra pristatoma latvių kalba kaip garsi lietuvių aktorė bei politikė. Skamba girdėtai? Sukčiai šiai aferai panaudojo Nepriklausomybės akto signatarės Nijolės Oželytės prototipą. Galbūt sukčiai tikisi, kad lengvatikiai patikės, kad tai žinoma moteris.

Tačiau sukčiai neišdrįso panaudoti N. Oželytės nuotraukos – savo aferai jie naudoja garsios rusų aktorės Marijos Aronovos nuotrauką. Tad sujungus kelis faktus apie Nijolę Oželytę ir panaudojus Marijos Aronovos nuotrauką – gimsta Nijolė Oželaitė.

Melas

Kiekvienas žmogus, turintis grybelį, gyvena su lėto veikimo bomba ir, iš esmės, pūna gyvai. Kodėl gydytojai nekalba apie tai, kas vyksta mūsų šalies ligoninėse - atviras interviu su Nijole Oželaite.
„Facebook“, http://juipo.fungonisofficial.com/ ir dar keli skirtingi internetiniai puslapiai


Toliau netikrame interviu yra pasakojama, kad N. Oželaitei buvo diagnozuotas nagų grybelis. O koks gi šių sukčių tikslas? Jie nori jūsų pinigų. Tekste yra teigiama, kad gydytojai jums nepadės, jie neva „tiesiog trauks iš tavęs pinigus, kol galės. Ir ramiai žiūrės, kaip miršti“.

Sukčiai netikro interviu metu pristato stebuklingą „vaistą“, kuris tuoj išgydys pavojų keliantį grybelį. Jis jums atsieitų 39 eurus ir neva yra įtrauktas į kažkokią valstybinę programą dėl preparato trūkumo. Į kokią programą – nenurodyta Neva vaistas toks populiarus ir svarbus, kad valstybė turi užtikrinti jo tiekimą gyventojams.

Tačiau Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos (VVKT) registre medžiaga nėra registruota. Tai reiškia, kad niekas negali garantuoti, kad šis neva vaistas jums padės, kokia jo sudėtis. Tai tikras katės maiše pirkimas, dėl kurio galite susigadinti sveikatą.

Jei nurodoma, kad gaminys turi gydomųjų savybių – jis privalo būti registruotas kaip vaistinis preparatas. Visada atkreipkite dėmesį į svetainėje pateikiamą informaciją, ją turėtumėte kritiškai nagrinėti. Vaistinius preparatus parduodančioje internetinėje svetainėje turi būti pateiktas buveinės adresas, telefono numeris ir elektroninis paštas, kad klientas galėtų susisiekti su pardavėju.

Šaltiniai:

  • https://www.vaspvt.gov.lt/
  • http://www.vvtat.lt/
  • https://vapris.vvkt.lt/
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)