LituanicaSAT-1“ įtraukimas į šį registrą − tarsi sertifikatas, liudijantis, kad būdamas orbitoje palydovas ne tik patarnavo mokslo labui, bet ir išpildė savo kūrėjų pažadus pasaulio bendruomenei. Tai įrodymas, kad „LituanicaSAT-1“ ryšio paslaugomis galėjo ir vis dar gali pasinaudoti bet kuris tai padaryti norintis Žemės gyventojas, rašoma universiteto pranešime spaudai.

„Sveikinimai visai Lietuvai! Gavome tikrai daugiau, nei buvome suplanavę. Tarptautiniame radijo mėgėjų pasaulyje – tai aukščiausias pripažinimas ir apdovanojimas“, − džiaugiasi vienas iš retransliatoriaus kūrėjų Žilvinas Batisa.

Nors palydovo „LituanicaSAT-1“ misijos laikas eina į pabaigą, jis orbitoje dirba įtemptu darbo grafiku. Norint pasinaudoti palydovo teikiamu ryšiu Lietuvoje tereikia turėti Ryšių reguliavimo tarnybos suteiktą leidimą ir radijo šaukinį bei palydoviniam ryšiui tinkamą radijo įrangą.

Su radijo mėgėjų veikla susipažinti ir ja užsiimti kviečia Vilniaus universiteto radijo klubas LY1BWB, kuriame šiuo metu ir dirba palydovo „LituanicaSAT-1“ valdymo centras. Apie mėgėjiškus radijo ryšius daugiau paskaityti galima www.hamradio.lt ir www.rk.projektas.vu.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)