Šis, 18 km nusidriekęs tiltas, jungiantis Rusiją ir Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį, pradėjo veikti 2018 metais, o jo atidarymą pasididžiuodamas pažymėjo Vladimiras Putinas.

Sprogęs Krymo tiltas iš kosmoso.

Degančio tilto nuotraukas įamžino ir palydovinę Žemės stebėseną vykdanti bendrovė „PlanetScope“, praneša CNN.


Nuotraukose matyti, kaip viena dvigubos keturių eismo juostų konstrukcijos tilto dalis yra sugriuvusi ir nugarmėjusi į vandenį. Kita dalis tilto apdegusi ir pažeista nuo sprogimo, tačiau nesugriuvusi. Greta esanti geležinkeliui skirta tilto dalis taip pat apniokota sprogimo ir apdegusi.
Sprogęs Krymo tiltas iš kosmoso.

Anksčiau Rusijos transporto ministerija teigė, kad geležinkelio ruožas po sprogimo pradėtas naudoti jau kitą dieną. Tačiau objektyvių žinių apie atnaujintą transporto judėjimą geležinkeliu per Krymo tiltą nėra. Rusijos valstybinė propragandos tarnyba TASS pranešė, kad dalinis automobilių judėjimas likusia nesprogusia tilto dalimi yra atnaujintas.

Be to, šis tiltas karo Ukrainoje metu okupantams iš Rusijos reikšmingai pasitarnavo karo technikos transportavimui.

Ukrainos valdžia neprisiėmė atsakomybės už šį tilto sprogdinimą, tuo tarpu Rusija dėl šio įvykio kaltina Ukrainą. Manoma, kad sprogimą sukėlė sprogmenų prikrautąs sunkvežimį. Vaizdo įrašuose taip pat užfiksuota ir vandens transporto priemonė, sprogimo metu plaukusi po tiltu.

Šaltiniai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją