Muziejaus taksidermijos, arba iškamšų gamybos, ceche darbuojasi visas būrys restauratorių ir specialistų, atvykusių iš Frankfurto zoologijos sodo.

Kapibarą ryjančios anakondos iškamša.

Daugiausia sunkumų kilo dėl ypatingos autentiškos medžiagos sudėties. Darbuodamiesi su ta medžiaga restauratoriai tyrėjo pasitelkti visus piešimo, lipdymo ir darbo su oda gebėjimus. Kaip sakė vienas komandoje dirbęs taksidermistas, darbas su gigantiška gyvate, jos pavertimas objektu, kurį galima eksponuoti, galėtų trukti ne mažiau kaip metus.

Kapibarą ryjančios anakondos iškamša.

„Tai iš tiesų sudėtingas reikalas. Kintantis klimatas daro poveikį sąlygoms patalpose. Taip vyksta visur, tačiau muziejuje dėl to gali kilti sunkumų, kadangi čia yra objektų, kuriuos reikia užkonservuoti. Tuo mes ir užsiimame, nes čia yra gamtos archyvas ir čia saugomi egzemplioriai turi būti išlaikyti kuo ilgiau. Tikra tiesa, kad jų saugojimo sąlygos turėtų būti maksimaliai stabilios“, – teigė Senckenbergo gamtos istorijos muziejaus direktorė Brigitte Franzen.

Viso pasaulio muziejai dabar susiduria su klausimu, kaip apsaugoti eksponatus, kai vyksta klimato kaita.

Kapibarą ryjančios anakondos iškamša.

„Tai rimtas klausimas, iškilęs visiems pasaulio muziejams, išskyrus nebent tuos, kurie ką tiktai pastatyti. Tai klausimas, kaip apsaugoti eksponatus, kaip spręsti šią problemą. Neabejoju, kad ateityje teks pasirūpinti ir kitais eksponatais“, – sakė B. Franzen.

Muziejaus lankytojai godžiąją anakondą tarp Senckenbergo gamtos istorijos muziejaus eksponatų vėl pamatys 2024-ųjų metų pavasarį.