Šiuo metu panašiai jau daroma su astronautų skrydžiais – NASA šią paslaugą perka iš SpaceX, o netrukus turbūt ir iš Boeing. 2021 metų pabaigoje NASA paskelbė tris kompanijas, kurioms skirtas 125-160 milijonų dolerių finansavimas komercinės kosminės stoties kūrimui – Voyager Space, Blue Origin ir Northrop Grumman. Dabar Voyager Space pranešė, jog kurdami savo stotį Starlab bendradarbiaus su aviacijos ir kosmoso pramonės gigantu Airbus.

Airbus yra bendra JAV ir Vokietijos kompanija, o tai leis konsorciumui lengvai bendradarbiauti su Europos kosmoso agentūra, taigi klientų skaičius Starlab iškart padvigubėja. Be to, Airbus jau turi patirties kurdami nedidelius autonominius erdvėlaivius ir pagalbinius modulius Artemis misijoms, taigi jų ekspertinis indėlis irgi bus naudingas.

Tarptautinė kosminė stotis

Pranešime nenurodoma, kaip kompanijos dalinsis darbus ar koks numatomas viso projekto biudžetas, tačiau pranešama, kad stotis turėtų pakilti 2028 metais. Ją turėtų sudaryti vienas modulis, kurio skersmuo dvigubai viršys TKS modulių skersmenį. Tačiau bendras Starlab tūris tesieks apie pusę daugiamodulinės TKS. Taip pat užsimenama, kad stotyje bus vykdomi ir farmacijos pramonės tyrimai.

O štai turizmui ji skirta nebus.