Tuo jis skiriasi nuo daugumos kitų asteroidų, kurie yra uoliniai kūnai, bei ledinių kometų. Apskritai maždaug vienas iš dvidešimties asteroidų yra metalinis, ar bent jau taip galima spręsti pagal jų spektrą.

Asteroidas Psyche. ESO/NASA nuotr.

Psichė – didžiausias iš jų, maždaug 280 kilometrų ilgio ir 232 kilometrų pločio bei aukščio. Ne visai tvarkingos, bulvę primenančios formos asteroidas turėtų padėti atsakyti į įvairius klausimus ne tik apie asteroidų, bet ir apie planetų prigimtį.

Psichė greičiausiai yra pradėjusios formuotis planetos liekana; gali būti, kad ją sunaikino stiprus smūgis Saulės sistemos jaunystėje. Dabartinis asteroidas yra tos planetos branduolys, atidengtas smūgio metu. Taigi jo tyrimai leidžia pažvelgti į planetų branduolius, ko negalime padaryti Žemėje ar kitur, kur branduolius dengia tūkstančiai kilometrų uolienų.

Asteroidas Psyche. NASA vizualizacija

Psyche zondo tyrimai turėtų atskleisti asteroido cheminę sudėtį, vidines struktūras, magnetinį lauką ir kitas savybes. Jos padės suprasti ir asteroido formavimosi detales, ir jo vystymąsi per puspenkto milijardo metų iki šių dienų.