„Mūsų bendrovė pereina į kitą plėtros etapą, todėl tiek Vytenis J. Buzas, tiek vadovų taryba mano, kad tai yra tinkamas momentas vadovų kaitai, siekiant užtikrinti tvarią sėkmę. Vadovaujant Vyteniui J. Buzui, „NanoAvionics“ pasiekė puikių rezultatų. Veiklą pradėjusi kaip pirmoji Lietuvoje nacionalinė palydovinė misija, jos komanda per mažiau nei dešimtmetį sėkmingai komercializavo sukurtą technologiją ir užsitikrino lyderio pozicijas mažųjų palydovų rinkoje“, – rašoma pranešime.

„Labai didžiuojuosi tuo, ką kartu pasiekėme „NanoAvionics“. Esu įsitikinęs, kad įmonė yra teisingoje trajektorijoje ir patikimose rankose pradedama naują mažųjų palydovų technologijų erą“, – pranešime cituojamas Vytenis J. Buzas.

„NanoAvionics“ – pirmoji lietuviška kosmoso technologijų įmonė, įkurta 2014 m., kaip Vilniaus universiteto pradedančioji įmonė. Bendrovė „NanoAvionics“ kuria ir tiekia naujos kartos mažųjų palydovų sistemų sprendimus bei komponentus.

Primename, kad 2022 metų liepą Norvegijos technologijų bendrovė „Kongsberg Defence & Aerospace“ („Kongsberg“) pranešė apie sudarytą susitarimą dėl Lietuvos mažųjų palydovų kūrėjo „NanoAvionics“ įsigijimo. Po įsigaliojimo Skandinavijos įmonei priklauso 77 proc. „NanoAvionics“ akcijų.

Mažųjų palydovų gamintojai „Kongsberg NanoAvionics“ atidarė naują palydovų surinkimo ir kosminių misijų centrą Vilniuje.

„NanoAvionics“ yra viena didžiausių mažuosius palydovus kuriančių įmonių pasaulyje. Šiuo metu įmonė pagamina daugiau nei 20 mažųjų palydovų per metus, o 2025 m. tikimasi šį skaičių išauginti iki 120. Šiuo metu „NanoAvionics“ 4 padaliniuose Lietuvoje, Jungtinėje Karalystėje ir JAV dirba apie 160 darbuotojų.

„NanoAvionics“ yra vienintelis mažųjų palydovų gamintojas ir palydovinių misijų tiekėjas Baltijos šalyse. Lietuvoje startavusi įmonė šiuo metu turi 4 padalinius Lietuvoje, Jungtinėje Karalystėje ir JAV, o bendrovės komanda yra įgyvendinusi daugiau nei 110 mažųjų palydovų misijų bei susijusių projektų.

Vilniuje įsikūręs padalinys yra pagrindinis įmonės strateginis, gamybos, tyrimų bei palydovų valdymo centras, tiekiantis mažuosius palydovus ir misijų paslaugas NASA, ESA, Thales Alenia Space, MIT bei kitomis organizacijoms visame pasaulyje. Šiuo metu įmonėje dirba daugiau kaip 160 specialistų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją