Kai kuriuose vaizdo įrašuose aiškiai matomos švytinčio objekto spalvos, ypač ryški oranžinė, melsva, rausva. Viktorijos valstijos gyventojai ne tik užfiksavo reginį, bet ir pranešė apie galingą sprogimo garsą.


Anot specialistų, tai – ne kosminė uoliena, o žmogaus sukurtas objektas, degantis atmosferoje, praneša sciencealert.com.

Vis dėlto, remiantis „SatView“ duomenimis, nebuvo numatyta, jog tuo metu kokia nors kosminė šiukšlė turėtų kristi į Žemės atmosferą ir joje sudegti.


Pasak JAV astronomo Jonathano McDowello, degantis objektas galėjo būti rusiškos raketos „Sojuz 2“ trečioji pakopa. Rugpjūčio 7 dieną Rusijos kosmoso agentūra „Roscosmos“ iš Plesecko kosmodromo, esančio už 800 km į šiaurę nuo Maskvos, į orbitą pasiuntė navigacinį palydovą GLONASS K-2.


Įspūdingas degančio objekto švytėjimas kilo dėl milžiniškos trinties atmosferoje, kuomet raketos pakopos dalis, skriedama 25 000 km/h greičiu, sudegė Žemės atmosferoje.

Sojuz 2 raketa.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją