Vaizdo įrašai, kuriuose buvo užfiksuotos atmosferoje degančios raketos dalys, užplūdo įvairius socialinius tinklus, praneša meteorologijos portalas Proyecto Mastral/El Tiempo en Torrevieja.

Apie sudegusias Kinijos kosminio laivo raketos dalis atmosferoje patvirtino astronomas iš Ispanijos dr. Josep M. Trigo, paskelbęs žinutę tviteryje.


Į atmosferą patekusios ir užsidegusios nuolaužos nušvito nakties danguje kaip keli taškai su šviesos uodegomis. Reginys buvo matomas nuo 23.30 iiki 23.32 val. (Portugalijos laiku), rašo Portugalijos naujienų portalas tsf.pt.

Į Žemės atmosferą įskridusios kosminės raketos liekanos. INTA/defensa.gob.es nuotr.

„Mūsų tyrimų centras virš Ispanijos užfiksavo į atmosferą įskriejusias Kinijos raketos CZ-2F nuolaužas“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pažymėjo „Fireball Meteorite Research Network“.
Į Žemės atmosferą įskridusios kosminės raketos liekanos. INTA/defensa.gob.es nuotr.

Šios nuolaužos atsirado po to, kai birželio 5 d. Kinija į orbitą iškėlė raketą, kuria į Tiangongo kosminę stotį buvo nuskraidinti trys astronautai.

Šios misijos tikslas – užbaigti Kinijos kosminės stoties „Tiangong“ („Dangaus rūmai“) darbus, taip pat ir dviejų laboratorinių modulių prijungimą prie praėjusių metų balandį paleisto modulio „Tianhe“.

Kinijos kosminė rakteta CZ-2F. CNS nuotr.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją