Termovizorius – įrenginys, kuris šiaip jau yra panašus į vaizdo kamerą, tačiau jis registruoja ne regimojo spektro (maždaug nuo 390 iki 700 nm ilgio) elektromagnetines bangas, o infraraudonojo – to, kuris yra visai greta regimojo spektro, jo užribyje ties raudona spalva (bangos ilgis – nuo 700 nm iki maždaug 1 mm).

Infraraudonojo spektro bangos – vienas iš trijų šilumos perdavimo būdų (greta konvekcijos ir sąlyčio). Ir kuo ši šviesa intensyvesnė (šio termovizoriaus ekrane – artimesnė raudonai, o vėliau geltonai ir net baltai spalvai), tuo daugiau šilumos išspinduliuoja stebimas kūnas.

Šio edukacine prasme įdomaus filmuko autoriai parodė, kaip atrodo grietinėlės įmaišymas į kavą, kaip ledas ataušina mūsų odą, kaip iš skirtingų pusių atrodo šaldytuvas. Ir kaip atrodo ką tik sportavęs žmogus bei palygino jį su nesportavusiu. Kaip atrodo ką tik nučiurkšta siena. Ir kaip atrodo lytinis susijaudinimas.

Beje, pastarasis vaizdas yra beveik necenzūruotas, todėl nėra skirtas nepilnamečiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)