Aukso grynuolį vyras rado praėjusių metų gegužę tyrinėdamas žemę Šropšyro grafystėje, vakarų Anglijoje.

Lobių ieškojimas.

Pasak vyro, jo metalo detektorius buvo senas ir prastai veikiantis, tačiau tai nesukliudė aptikti įspūdingą lobį. R. Brokas akcentavo, kad svarbu yra ne įranga, o atidumas ir pastabumas.

Aukso gabalą radęs lobių ieškotojas „negalėjo patikėti tuo, ką aptiko paieškos vietoje“, tačiau kol kas nėra žinoma, kaip aukso grynuolis ten atsirado.

Aukso grynuolis. Scanpix/VidaPress nuotr.

Dabar aukcionų namai „Mullock Jones“ vykdo internetinį aukcioną, kuris baigsis balandžio 1 dieną. Tikimasi, kad aukso grynuolis bus parduotas mažiausiai už 37 000 JAV dolerių (maždaug 35 000 eurų).

Anot aukciono namų vadovo ir vertintojo Beno Joneso, šis grynuolis yra „retas radinys“. Manoma, kad aukso gabalas šioje vietoje galėjo atsidurti įvairiausiais būdais, mat čia kadaise buvo nutiestas Velso kelias/geležinkelio linija.

Didžiausias kada nors Jungtinėje Karalystėje rastas aukso grynuolis svėrė 121,3 gramo ir buvo aptiktas vienoje Škotijos upėje 2019-aisiais.

Aukso grynuolis. Scanpix/VidaPress nuotr.

Parengta pagal CNN, The Guardian, LiveScience, Mullock Jones, Delfi arch. inf.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)