Barselonoje gyvenantis Sergio Albiacas jau sukūrė apie 1250 portretų. Juos galima peržiūrėti „Flickr“ svetainėje (http://www.flickr.com/photos/97510924@N04/). Portretai ypatingi tuo, kad nupiešti mozaikos principu – sudėlioti iš įvairiausių kosminių darinių vaizdų, kurie buvo padaryti „Hubble“ teleskopu.

Menininkas sukūrė specialią programą, kuri žmogaus nuotrauką paverčia iš galaktikų, dujinių ūkų, juodųjų skylių ir supernovų sudarytu portretu. Kai kurie paveikslai panašūs į originalą, tačiau kituose tik gerai įsižiūrėjus galima atpažinti veido bruožus.

S. Albiacas savo interneto svetainėje rašo, kad nori sukurti virš 100 tūkstančių portretų. Projekte gali dalyvauti bet kuris norintis. Viskas, ko tam reikia, atsiųsti menininkui savo nuotrauką. S. Albiacas žada pagaminti portretą per tris dienas.

Kaip teigia menininkas, kurti portretus iš kosminių vaizdų jį paskatino viena Žemės susiformavimo teorija, kuri teigia, kad visi žmonės yra sudaryti iš dalelių, kurios anksčiau buvo žvaigždžių ar dujinių ūkų dalis.

„Tikima, kad mes, žmonės, esame nauja kosminių žvaigždžių dulkių kombinacija“, – rašo savo svetainėje S. Albiacas.

Jo projektas yra savotiškas visatoje veikiančių kūrimo procesų atspindys. „Galima sakyti, šiandien visa visata yra didžiausia, nuolat vykstanti meno instaliacija“, – teigia ispanas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)