Didžiausias jų gausumas nustatytas Nemune ties Merkine. Šiemet jis yra didesnis negu pernai ir siekia iki 398 lervų viename kvadratiniame decimetre. Todėl į Nemuną buvo išpiltas visas turimo preparato kiekis ir paskleistas tokiu pat būdu, kaip tai buvo daroma ankstesniais metais.

„Pilamas biologinis preparatas turėtų sunaikinti apie 80 procentų mašalų lervų, - sakė Alytaus apskrities viršininko administracijos Regioninės plėtros departamento Teritorijų planavimo ir aplinkos skyriaus vedėjas Romas Balčius. - Tačiau kraujasiurbiai mašalai į Lietuvą patenka iš Baltarusijos. Nemunas teka beveik lygiagrečiai su Lietuvos siena. Ten išsiritę mašalai yra užpučiami ir į Lietuvos pusę.“

Biologiniu preparatu VectoBac kraujasiurbių mašalų lervos naikinamos jau nebe pirmi metai. Pradėjus naudoti šį preparatą kraujasiurbių mašalų populiacija Lietuvoje tapo kontroliuojama.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją